enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
34,2147
EURO
37,3064
ALTIN
2.933,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Parçalı Bulutlu
28°C
KKTC
28°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Çok Bulutlu
24°C

Müzik endüstrisi 2023’te rekor kırdı: Sadece üç ayda 1 trilyon dinleme

Müzik endüstrisi 2023’te rekor kırdı: Sadece üç ayda 1 trilyon dinleme
13.07.2023 10:36
A+
A-


Luminate’in 2023 Yıl Ortası Raporuna göre, küresel müzik endüstrisi sadece üç ayda 1 trilyon dinlemeyi aştı. Bu başarı ile bir önceki yılın, bir takvim yılındaki en yüksek hız rekoru bir ay aşılmış oldu.

AP News raporuna göre, dünya çapındaki dinlemelerde önceki yıla göre yüzde 30,8’lik dikkate değer bir büyüme görüldü.

Bu da küresel müzik sektörünün artan önemini gösteriyor.

Ayrıca Luminate’in araştırmasına göre her beş Amerikalıdan ikisi, yani yüzde 40’ı İngilizce olmayan müzikler dinliyor.

Amerikalı müzik hayranlarının şaşırtıcı bir şekilde yüzde 69’u, diğer ülkelerden sanatçıların müziğine de değer veriyor.

Latin müziği ve K-pop, ABD’li dinleyicilerin İspanyolca, Fransızca, Japonca, Korece, İtalyanca, Almanca ve Arapça dillerinde Anglofonik olmayan müzik tercihlerinin başında yer aldı.

Luminate müzik analitiği ve endüstri ilişkileri kıdemli direktörü Jaime Marconette’e göre, 2023’ün ilk yarısında en çok dinlenen 10 bin şarkı arasında İspanyol ve Kore müziği hakimdi.

2021’den bu yana, İspanyolca müziğin ilk 10 bin içindeki payı yüzde 3,6 arttı. Öte yandan, İngilizce müziğin payı yüzde 4,2 düştü.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.