enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,9555
EURO
53,4828
ALTIN
6.627,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
29°C
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
27°C

Rum Basını: Holguin pazartesi günü adaya geliyor

Rum Basını: Holguin pazartesi günü adaya geliyor
28.08.2025 12:19
A+
A-


BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in, pazartesi günü Kıbrıs’a geleceği belirtildi.

Haravgi gazetesi BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in, Salı günü saat 09.30’da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristoduldis ardından ise saat 11.30’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya gelmesinin beklendiğini yazdı.

Holguin’in aynı gün öğleden sonra ise Kayıp Şahıslar Komitesi ile bir araya geleceğini yazan gazete, Çarşamba günü ise iki toplumlu gençlik komitesiyle görüşeceğini belirtti.

Habere göre Holguin, Kıbrıs’tan ayrılmadan önce, Cuma günü Larnaka’daki ve Güzelyurt’taki mezarlıkları da ziyaret edecek.

HRİSTODULİDİS’TEN “BAĞIMSIZLIK VE YENİDEN BULUŞMA” AÇIKLAMASI

Haravgi gazetesi bir başka haberinde ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, başkanlık binasında düzenlenen “Kıbrıs diasporası” etkinliği çerçevesinde yaptığı “bağımsızlık ve ülkenin yeniden birleşmesine” yönelik açıklamasına yer verdi.

Habere göre Hristodulidis, ülkedeki mevcut durumun kabul edilebilir olmadığını söyleyerek, ülkenin yeniden birleşmesi ve bağımsızlığını sağlamasına kadar mücadelenin sürdürülmesi taahhüdünü de yineledi.

Yeniden birleşme ve bağımsızlığın sağlanması için elinden gelen yapacağını söyleyen Hristodulidis, son iki buçuk yılda uluslar arası unsur ve BM Genel Sekreterinin yeniden harekete geçtiğini ayrıca yedi yıl sonra da Avrupa Birliği’nin müdahil olmasına paralel olarak müzakerelerin yeniden başlaması için yeni çabanın sarf edildiğini belirtti.

“51 yıldır, bölünmüş olan ülkenin, neden olduğu acıdan söz ederek işgalin karanlık anılarının gerek dış Rumları gerekse göçmenleri rahatsız etmeye devam ettiğini” savunan Hristodulidis, “Kıbrıs Cumhuriyeti sadece Kıbrıs sorunu değildir, aynı zamanda bölgesel ve Avrupa zorluklarının çözümünün bir parçasını teşkil etmektedir” ifadesini de kullandı.

Hristodulidis açıklamasında ayrıca Güney Kıbrıs 2026 yılının ilk yarısında devralacağı AB dönem başkanlığına da vurgu yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.