enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,1846
EURO
52,9954
ALTIN
6.703,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Çok Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Çok Bulutlu
14°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Açık
20°C

“Ev İçi Şiddetle Mücadelede Ağı” toplantısı yapıldı

“Ev İçi Şiddetle Mücadelede Ağı” toplantısı yapıldı
02.05.2026 13:17
A+
A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) ev sahipliğinde düzenlenen “Ev İçi Şiddetle Mücadele Ağı” toplantısında, ev içi şiddetle mücadeleye ilişkin bazı değerlendirmeler yapıldı ve kararlar alındı.

KTTB Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter  Sinem Şığıt İkiz tarafından yapılan yazılı açıklamada, farklı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, mevcut durum, ihtiyaçlar ile çözüm önerilerinin ele alındığı, iş birliğinin ve birlikte mücadelenin önemine vurgu yapıldığı ifade edildi.

Toplantıda; ev içi şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığın arttırılması, kamuoyuna yönelik çalışmaların güçlendirilmesi ve kurumlararası iş birliklerinin genişletilmesi konularında görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

Ayrıca, özellikle yabancı uyruklu şiddet mağdurlarının yaşadığı yapısal sorunlar ile, ağda yer alan meslek gruplarına yönelik eğitimlerin ve mevcut kurumsal mekanizmaların güncellenmesi gerekliliğinin ele alındığı da belirtildi.

Ev içi şiddetle mücadelede etkin ve kapsayıcı bir yasal düzenlemenin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiği vurgulanan toplantıda, sivil toplum örgütleri, üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını vurgularken, somut adımların yetkili makamlar tarafından atılması gerektiği görüşünü paylaştı.

Açıklamaya göre toplantıda Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) temsilcileri, ev içi şiddetle mücadelenin çok paydaşlı ve sürdürülebilir bir yaklaşımla yürütülmesinin önemine dikkat çekerek, kurum ve kuruluşları bu mücadelede aktif rol almaya davet etti.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği temsilcisi  Sinem Şığıt İkiz, ev içi şiddet mağdurları ile en çok karşılaşılan özellikle acil servislerde görevli hekim, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik bilgi ve uygulama süreçlerini güçlendirmeye yönelik eğitimler düzenleme kararı aldıklarını belirtti.

Açıklamada,  ev içi şiddetin önlenmesi, mağdurların korunması ve toplumsal farkındalığın arttırılması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.