enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bakan Amcaoğlu:Ürün Güvenliği Laboratuvarı kurma çalışmalarımız hızlandı

Bakan Amcaoğlu:Ürün Güvenliği Laboratuvarı kurma çalışmalarımız hızlandı
28.09.2022 18:08
A+
A-

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Mali Yardım Projesi kapsamında, Piyasa Gözetim Denetim Bilgi Ağı oluşturulması ve ardından Ürün Güvenliği Laboratuvarı’nın hayata geçirilmesi noktasında yürüttüğü çalışmalarla ilgili bugün bakanlık toplantı salonunda bir sunum gerçekleştirdi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Piyasa Gözetimi ve Denetimi Kurulu’nun ve bazı sivil toplum örgütlerinin katıldığı toplantıda projeyle ilgili detaylı bilgi verdi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Amcaoğlu, “İnsan sağlığı ve güvenliği açısından çok ciddi önem arz eden bu proje üzerinde titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

Amcaoğlu şunları söyledi:

“Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, projenin istenilen hedefe ulaşması için, piyasadaki ürünlerin güvenli olup olmadığını test etmek amacıyla bilirkişi sağlanması yönüne gitti.

Bu bağlamda, sivil toplum örgütleri, test merkezleri ve Devlet Laboratuvarı’nın ürün güvenliği alanındaki kapasitesini analiz etmek için, Türkiye Akreditasyon Kurumu’nda (TÜRKAK) eğitilen elemanımız, bilirkişi olarak çalışmalarını tamamladı.

Ürün Güvenliği Yasası’nın 37. maddesinde yer alan Piyasa Gözetim Denetim Kurulu, ilgili sivil toplum örgütleri ve Bakanlık temsilcileri ile görüşmeler yapmıştır. Bu bağlamda Mali Yardım Projesinin uygulanması ile birlikte bir Ürün Güvenliği Laboratuvarı kurulması adına Bakanlık çalışmalarını hızlandırmıştır.

Projenin tamamlanması sonrasında, bakanlığımız, çok daha etkin bir şekilde denetimler yapabilecek.

Uzun bir süredir bu projenin yaşama geçmesi için emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.