enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

BRTK Müdürü Özkurt: Kadınların sesini yükselten bir medya için çalışmaya devam edeceğiz

BRTK Müdürü Özkurt: Kadınların sesini yükselten bir medya için çalışmaya devam edeceğiz
08.03.2025 08:19
A+
A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü (BRTK) Meryem Özkurt 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özkurt mesajında, “Kadınlar, hayatın her alanında büyük emek harcıyor, toplumun gelişimine katkıda bulunuyor ve daha adil bir dünya için mücadele ediyor. Medya ise toplumsal algıları şekillendiren en güçlü araçlardan biri. Medya sektöründe kadınların fark yarattığı açıkça görülüyor. Kadınların hikayelerini anlatmaya, görünürlüklerini artırmaya ve her alanda eşit temsili sağlamak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Eril dil ve cinsiyetçi bakış açısının hala medya içeriklerinde kendini gösterdiğine dikkati çeken Özkurt, kadınları klişelere hapseden, başarılarını yeterince görünür kılmayan bu dili dönüştürülmediği sürece, eşit ve adil bir toplum inşa etmenin mümkün olmayacağının altını çizdi.

Medya sektöründe daha kapsayıcı ve duyarlı bir dil kullanmanın, kadınların başarılarını hak ettikleri şekilde öne çıkarmanın ve toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmenin herkesin sorumluluğu olduğuna vurgu yapan Kurum Müdürü Özkurt, “kadınların sesini yükselten, temsilini artıran ve onların gücünü yansıtan bir medya için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.