enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Tüm taksileri aynı yere çağıran hacker, trafiği altüst etti!

Tüm taksileri aynı yere çağıran hacker, trafiği altüst etti!
04.09.2022 08:31
A+
A-

Bilgisayar korsanları Rusya’nın başkenti Moskova trafiğini altını üstüne getirdi. Popüler teknoloji firması Yandex’in taksi uygulaması Yandex Taxi’yi hackleyen bilgisayar korsanları, onlarca taksiyi aynı bölgeye çağırdı. Yaşanan bu trajikomik durum ise sosyal medyanın dikkatinden kaçmadı.

Anonymous’tan Yandex Taxi hizmetine hack girişimi

Dünyanın en kalabalık trafiğine sahip olduğu bilinen Moskova, geçtiğimiz günlerde ilginç bir taksi krizi yaşadı. Rusya’nın popüler taksi hizmeti Yandex Go (veya Yandex Taxi), bilgisayar korsanlarının ağına düştü. Hackerlar ise bu durumu tüm taksileri aynı noktaya çağırarak değerlendirdi.

TASS haber ajansına konuşan Yandex Taxi sözcüsü, “1 Eylül sabahı, Yandex.Taxi, saldırganların hizmeti bozma girişimiyle karşılaştı. Birkaç düzine sürücü Fili bölgesine gitmek için sipariş aldı” dedi. Bu hatanın Moskova’nın çeşitli caddelerinde 40 dakikaya kadar sıkışıklık yarattığını ifade etti.




Putin endişeli: Anonymous’tan Rusya ordusuna yeni darbe!

Anonymous, Rusya’ya ait insansız hava araçlarını hacklediğini iddia etti. İHA’ları üreten şirketlere sızan gruptan açıklamalar geldi.

Moskova’daki Fili bölgesine onlarca taksinin çağrıldığını belirten sözcü, bu tür saldırıları tespit etmek için daha sıkı çalışacaklarını dile getirdi. Saldırganların uygulamayı bozma girişimiyle karşılaştıklarını doğrulayan Yandex, Rusya’ya karşı yürütülen siber saldırıların bir parçası olduklarını düşünüyor.

Yandex, hangi grubun bu saldırıyı gerçekleştirdiğini henüz tespit edemedi. Fakat geçtiğimiz gün popüler hacker grubu Anonymous, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bu saldırıyı üstlendi. Anonymous’un daha önce birçok defa Rusya’ya saldırdığını biliyoruz.

Yandex Taxi hack

Hacker grubu, daha önce Rus radyo ve televizyon ağına da saldırdı. Ayrıca sosyal medyada, Rusya ordusuna insansız hava aracı üretmekten sorumlu şirketin ağlarına eriştiğini iddia eden açıklamalarda bulundu.

Siz Yandex Taxi hack girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.