enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
44,8753
EURO
52,8647
ALTIN
6.924,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
20°C
Çarşamba Yağmurlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C

23’üncü Orkide Yürüyüşü Lefke’de gerçekleşti: Gelirler kanser araştırmalarına aktarılacak

23’üncü Orkide Yürüyüşü Lefke’de gerçekleşti: Gelirler kanser araştırmalarına aktarılacak
05.04.2026 16:28
A+
A-

Kanser Araştırma Vakfı (KAV) ile CENGO-V Vakfı iş birliğinde bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Orkide Yürüyüşü, Cittaslow Lefke’de yapıldı.

KAV’dan verilen bilgiye göre, sabah saat 09:30’da Lefke Atatürk Parkı önünde başlayan etkinlikte ilk olarak, KAV ve CENGO-V Başkanları ile etkinliğin ana sponsoru Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya konuşma yaptı.

KAV Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz konuşmasında, çocukluk çağı kanserleri arasında önemli bir yere sahip olan nöroblastom üzerine yürütülen araştırmaların hayati önemine dikkat çekerek, bu yürüyüşün toplumsal dayanışmanın yansıması olmasının yanı sıra bilimsel çalışmalara sağladığı katkıya değindi. Prof. Dr. Camgöz, KAV olarak her yıl yayınladıkları ilerleme raporunun takip edilmesi çağrısında bulundu.

Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz ise konuşmasında, toplumsal fayda yaratan projelerin desteklenmesinin kurumsal sorumluluğun önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, Orkide Yürüyüşü’nün yıllardır büyüyerek devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 14 yıldır bu projeye destek verdiklerini kaydeden Sefer Tüz, Telsim olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde amaç odaklı projelerde yer aldıklarını ve almaya devam edeceklerini, toplumda farkındalığın ortaya çıkma hissinin parçası olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, konuşmasında katılımcıları selamlayarak, CittaSlow Lefke olarak yürüyüşe ikinci kez evsahibi olmaktan duydukları mutluluğu belirtti. Etkinliğin bilimsel araştırmalara katkı sağlayan yönüne dikkat çeken Aziz Kaya, insanlığa zarar veren çalışmalar ile toplum yararına yürütülen bilimsel araştırmalar arasında net bir ayrım olduğunu vurgulayarak, “biz, insanlığın daha iyi bir noktaya ulaşması için yapılan bilimsel araştırmalardan yanayız” ifadelerini kullandı ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

CENGO-V Vakfı Başkanı Özge Özbekoğlu ise konuşmasında, etkinliğe farklı bölge ve kesimlerden yoğun katılım olduğunu vurgulayarak, “Dünyada iki çeşit insan var. Birinci çeşit insan yollar kapalı olduğu için geri dönenler, ikinci çeşit insan da yol olmadığı için yol açan insanlar. Bu yolları açmamıza yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Bizler, son nefesimize kadar gençler, çocuklar için çalışmaya söz veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından yürüyüş, Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün “bir yıldır beklenen yürüyüşü başlatıyorum!” çağrısı ile başladı.

Etkinlik sonunda destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür belgeleri takdim edildi. Dağ Keçileri Derneği, Lefke Folklor Araştırma Kültür Derneği, Turizm Derneği, Dağcılık Derneği, Play FM, Dima Discount, Telsim, Lefke Belediyesi, BRT ve Girne Con Kahve’ye katkılarından dolayı teşekkür edilirken, sponsorlarla birlikte hatıra fotoğrafları çekildi.

Program kapsamında ayrıca halk dansları gösterisi sunuldu, düzenlenen çekilişle katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğin, geleneksel hale geldiği üzere katılımcıların çember oluşturup hep birlikte “You’ll Never Walk Alone” şarkısını söylemesiyle son bulduğu belirtilen açıklamada, 23. Orkide Yürüyüşü’nden elde edilen gelirin tamamının, KAV ve CENGO-V vakıflarının çocukluk çağı kanseri olan nöroblastom üzerine yürüttükleri araştırma projesine aktarılmaya devam edeceği kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.