enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,5774
EURO
52,9496
ALTIN
6.642,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C

Üstel, TDT Gayriresmi Zirvesi’ni değerlendirdi: Temsiliyetimiz önemli bir başarı ve samimiyetin göstergesi

Üstel, TDT Gayriresmi Zirvesi’ni değerlendirdi: Temsiliyetimiz önemli bir başarı ve samimiyetin göstergesi
17.05.2026 13:35
A+
A-

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen zirvesinde, tüm engelleme girişimlerine rağmen Cumhurbaşkanı düzeyinde temsil edilmesi; hükümetimizin, Anavatan Türkiye’nin güçlü desteğiyle son dört yılda yürüttüğü aktif, kararlı ve vizyoner dış politikanın önemli bir başarısıdır. Bu durum aynı zamanda kardeş devletlerin KKTC’ye yönelik samimi yaklaşımının da açık bir göstergesidir.

Bu vizyon doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalar önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürülecek; kardeş ülkelerin desteğiyle hak ettiğimiz hedeflere ulaşacak, halkımızın tüm kesimlerine yeni fırsatlar sunacağız.

Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkça ifade ettiği gibi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Dünyası’nın ayrılmaz bir parçasıdır. KKTC ile Türk Devletleri arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişmesi; yalnızca Türk dünyasının değil, bölgemizde barışın, istikrarın ve refahın güçlenmesine de önemli katkılar sağlayacaktır.

‘KKTC, STRATEJİK KONUMU, GÜÇLÜ DEVLET YAPISI, EKONOMİK POTANSİYELİ VE ÇAĞDAŞ KURUMLARIYLA DIŞLANABİLECEK BİR DEVLET DEĞİLDİR’

Artık herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, stratejik konumu, güçlü devlet yapısı, ekonomik potansiyeli ve çağdaş kurumlarıyla görmezden gelinebilecek ya da dışlanabilecek bir devlet değildir.

KKTC; Doğu Akdeniz’de barışın, enerji güvenliğinin, istikrarın ve Mavi Vatan’ın ayrılmaz bir parçasıdır. Türkiye ile birlikte ortaya koyduğumuz milli vizyon; denizlerdeki hak ve menfaatlerimizi koruma kararlılığının yanı sıra bölgede adil paylaşımı, karşılıklı iş birliğini ve kalıcı istikrarı esas almaktadır.
Türk Devletleri Teşkilatı’nın güçlenmesi ve KKTC’nin bu yapı içerisinde giderek daha görünür hale gelmesi, tüm Türk dünyasının ortak yararınadır.

Bu birliktelik, bölgemizi kendi nüfuz alanına çevirmek isteyenlere verilecek en güçlü cevaptır.
İsrail–Yunanistan–Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ekseni; Türkiye’yi Balkanlar’dan Ege’ye , Doğu Akdeniz’den Ortadoğu ve Kafkaslar’a kadar kuşatmayı, Kıbrıs’tan dışlamayı ne kadar hayal ederse etsin, bunu asla başaramayacaktır.

‘KIBRIS’TA KALICI, ADİL VE GERÇEKÇİ BİR ÇÖZÜMÜN TEK YOLU, KKTC’NİN EGEMEN EŞİTLİĞİNİN VE EŞİT ULUSLARARASI STATÜSÜNÜN KABUL EDİLMESİ, İKİ DEVLETİN İŞ BİRLİĞİ TEMELİNDE YAN YANA YAŞAMASIDIR”

Kıbrıs’ta kalıcı, adil ve gerçekçi bir çözümün tek yolu; KKTC’nin egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün kabul edilmesi, iki devletin iş birliği temelinde yan yana yaşamasıdır.

Biz çatışma değil iş birliği, gerginlik değil adalet istiyoruz. Ancak herkes bilmelidir ki; Mavi Vatan’daki haklarımızdan, KKTC’nin egemen eşitliğinden ve Türk milletinin Doğu Akdeniz’deki meşru çıkarlarından asla taviz vermeyeceğiz.

Hükümetimiz, Anavatan Türkiye ile tam uyum ve güçlü iş birliği içerisinde; Türk Devletleri ile ilişkilerini önümüzdeki dönemde de kararlılıkla geliştirmeye devam edecek, Bakanlarımız, bürokratlarımız, diplomatlarımız, TDT’nin tüm platformlarında KKTC’nin sesini daha güçlü şekilde duyuracaklardır.

Bu vesileyle başta Anavatan Türkiye olmak üzere; zirveye katılan Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan’ın kardeş liderlerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verdikleri destekten dolayı halkımız ve hükümetimiz adına en içten teşekkürlerimi sunuyorum”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.