enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,5892
EURO
52,9677
ALTIN
6.575,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
20°C
İstanbul
20°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C

Cumhurbaşkanı Erhürman’dan 19 Mayıs mesajı: Sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz sevgili gençler

Cumhurbaşkanı Erhürman’dan 19 Mayıs mesajı: Sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz sevgili gençler
19.05.2026 12:26
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülkedeki gençlerin hak ettikleri şartların henüz oluşturulamadığını belirterek, gençlerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.

Erhürman mesajında, gençlerin karşısında başlarının öne eğik olduğunu ifade ederek, onlara hak ettikleri koşulların sağlandığını iddia etmenin kolay olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erhürman’ın mesajının tamamı şu şekilde:

“19 Mayıs günü üzülerek itiraf etmek isterim bu ülkenin gençliğinin karşısında başımız öne eğik.

Onlara hak ettikleri şartları hazırladığımızı iddia etmek hiç kolay değil.

Siyasette, kamu yönetiminde, medyada, hemen hemen tüm meslek gruplarında, bilimde, sanatta, eğitimde, sporda, kültürde ölçüler, ölçütler silikleşmiş durumda.

Bu, bardağın boş tarafı. Ama dolu ve dolmakta olan tarafını kimse görmezden gelmemeli. Kimileri burun kıvırmaya kalksa, evet, gerçekten gençler pek çok sıkıntıyla boğuşsalar da, bambaşka bir gençlik geliyor.

Dahası, elde ettikleri başarılarla bu halkın yeni ölçülerini de, ölçütlerini de yavaş yavaş, sessizce belirliyorlar.

Aynı anda hem Kıbrıslı, hem dünyalı olan gençler bunlar. Bu adayı, bu halkı çok seviyorlar ama bu, onları, burasının şu andaki haliyle sınırlı bir vizyona hapsetmiyor.

Nesil olarak kabul etmemiz gereken bir şey var. Bugün için başarılı olduğumuzu kimse söyleyemez. Ama bu gençlerin önünü açmayı, onlara gölge etmemeyi, onları doğru yönde teşvik etmeyi başardığımız takdirde, onlar kesinlikle başarılı olacaklar. Bundan eminim!

Ölçüleri, ölçütleri yeniden belirleyecekler ve iyi siyaset, iyi yönetim, iyi bilim, sanat, kültür, spor… hepsi kötüsünü kovacak.

Sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz sevgili gençler…”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.