enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
47,0366
EURO
53,7509
ALTIN
6.149,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
27°C
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C

Ertuğruloğlu: Tarihimizde iki karanlık 15 Temmuz var, tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum

Ertuğruloğlu: Tarihimizde iki karanlık 15 Temmuz var, tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum
14.07.2026 14:59
A+
A-

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, 15 Temmuz dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin ve Kıbrıs Türk halkının tarihindeki iki ayrı 15 Temmuz’un acı hatıralar taşıdığını belirterek, her iki olayın da demokrasiye, bağımsızlığa ve halk iradesine yönelik saldırılar olduğunu ifade etti.

Ertuğruloğlu, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütünün, Türk milletinin iradesini ve demokratik düzenini hedef alan hain darbe girişiminin, vatansever güvenlik güçleri ile Türk milletinin kahramanca direnişi sayesinde başarısızlığa uğratıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milyonlarca vatandaşın meydanlara indiğini belirten Ertuğruloğlu, Türk milletinin geçmişte olduğu gibi “İrade bizim, zafer bizim” diyerek egemenliğine ve bağımsızlığına sahip çıktığını, karanlık odaklara geçit vermediğini ifade etti.

Mesajında 15 Temmuz 1974’te Kıbrıs’ta gerçekleştirilen darbeye de değinen Ertuğruloğlu, Yunan Cuntası’nın desteğiyle Ada’yı Yunanistan’a bağlama hedefiyle gerçekleştirilen Samson Darbesi’nin Kıbrıs Türk halkının varlığını ve güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini belirtti.

Darbenin ardından yaşanan saldırıların, Kıbrıs Türk halkının yok edilmek istendiğini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Ertuğruloğlu, Anavatan Türkiye’nin garantörlük hakkını kullanarak 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirdiği müdahaleyle Kıbrıs Türk halkını bir soykırımdan kurtardığını vurguladı.

Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü varlığının, egemenlik haklarının ve demokratik istikrarının Kıbrıs Türk halkının bu topraklardaki varlığının, güvenliğinin ve geleceğinin en güçlü teminatı olduğunu belirterek, “Anavatanımızla davamız bir, geleceğimiz ortaktır.” ifadelerini kullandı.

Mesajının sonunda Ertuğruloğlu, “Vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimizi minnetle anıyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.