enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,0408
EURO
53,0791
ALTIN
6.409,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Kormacit Dayanışma Merkezi’nin (KCC) açılışı yapıldı

Kormacit Dayanışma Merkezi’nin (KCC) açılışı yapıldı
18.03.2023 17:09
A+
A-


Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve BM Kalkınma Programı tarafından yapılan Kormacit Dayanışma Merkezi’nin (KCC) açılışı yapıldı.

UNDP ve AB Bilgi Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre çok toplumlu ortamda uzlaşma ve bir arada yaşamaya katkıda bulunmak amacıyla yapılan merkezin bugün düzenlenen açılış törenine Avrupa Komisyonu, UNDP, diplomatik topluluk ve adadaki farklı yerel toplulukların temsilcileri katıldı.

Eylül 2021’de başlayan ve AB tarafından 1 milyon 238 bin 506 Euro tutarında finansman sağlanan merkez Ocak 2023’te tamamlandı.

Kormacit Dayanışma Merkezi ile ilgili olarak şu bilgiler verildi:

“Kormacit Dayanışma Merkezi, diller ve gelenekler, doğanın korunması, geri dönüşüm ve organik ürünlerin tarımsal gelişimi dahil olmak üzere çok çeşitli programlar ve öğrenme fırsatları sunmayı amaçlamaktadır.

Merkez aynı zamanda hem Kıbrıs’ta hem de ötesinde çok kültürlülüğü teşvik eden etkinliklere ev sahipliği yapacak. Genç sanatçılar, kültürel etkinliklerle sanatsal yetenek ve becerilerini sergileme fırsatı bulacaklar.

Merkez, 60 kişiye kadar olan gruplar için temel konaklama ve yiyecek-içecek sağlayacak şekilde donatılacak.

Bu arada, Merkez’in bahçesinde Şubat 2023’te Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem ile Yunanistan’da meydana gelen tren kazası sonucu hayatını kaybedenlerin anısına Maronitler tarafından zeytin ağaçları da dikildi.”



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.