enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,0098
EURO
52,8050
ALTIN
6.815,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Pazar Açık
21°C
Pazartesi Açık
17°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C

Pediatri Kurumu, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası desteği ile “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” konulu kurs düzenliyor

Pediatri Kurumu, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası desteği ile “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” konulu kurs düzenliyor
22.03.2023 15:56
A+
A-


Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası desteği ile “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” konulu kurs düzenliyor.

Pediatri Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayşe Erenel yaptığı yazılı açıklamada, iki gün sürecek kursun “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” alanında sağlık personellerinin eğitiminin hedeflendiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu ve Türkiye Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Derneği işbirliğiyle, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası desteği ile 23-24 Mart tarihinde ülkede ilk olarak “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu” düzenleneceğini bildiren Erenel, kursta, Türkiye’den ülkeye bu amaçla gelen çocuk acil ve yoğun bakım alanında uzman beş öğretim üyesi ile ülkede görev yapan bir çocuk yoğun bakım uzmanının iki gün boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler vereceğini duyurdu.

-28 sağlık çalışanı katılacak

Bu kursa ağırlıklı olarak acil servislerde görev yapan çocuk hekimleri, pratisyen hekimler ve hemşirelerden oluşan sağlık personeli yanında ambulanslarda acil hastaların bakım ve transferlerinde görev alan acil tıp teknisyenlerinden oluşan 28 sağlık çalışanının da katılacağını dile getiren Erenel, kurs sonunda başarılı olanlara sertifikaları verileceğini kaydetti.

Kursun amacının, özellikle sağlık personelinin sahada ve yaşamı tehdit eden olayla karşılaşan hastaya ilk ulaşıldığı andan itibaren yapılabilecek müdahaleleri en üst düzeye çıkarmak amacıyla bilgi ve becerisinin arttırılmasının hedeflendiğini dile getiren Erenel sözlerini şöyle tamamladı:

“Özellikle son olarak yaşadığımız, toplumumuzda da derin izler bırakan ve yaralarını sarmaya çalıştığımız deprem felaketi de bizlere sahada görev yapan sağlık personelinin ne kadar önemli olabileceğini ve zaman kayıplarının ne kadar olumsuz sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha göstermiştir. Sahada ve acil alanda görevli sağlık personellerinin çocuklarda erken müdahale ile doğabilecek zararların en aza indirilmesi ve sağ kalım oranlarının arttırılması hedeflenmektedir.

Sağlık personellerinin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlemekte olduğumuz kursumuzun ilkini bu ay gerçekleştiriyoruz. Önce devlet kurumlarından başlayan bu eğitimi ada genelinde çocuk hasta ile karşılaşabilecek tüm sağlık personelini kapsayacak şekilde genişletmeyi hedefliyoruz.”



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.