enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,5770
EURO
53,0690
ALTIN
6.667,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki hava harekatı:”40-50 kilometre derinliğindeki hedefler F-16’lar tarafından vuruldu”

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki hava harekatı:”40-50 kilometre derinliğindeki hedefler F-16’lar tarafından vuruldu”
06.10.2023 17:45
A+
A-


Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde sınırın 40-50 kilometre derinliğindeki hedefler Türk jetleri tarafından bir yıl içinde ikinci kez vuruldu. Öncekinden farklı olarak terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesislerinin hedef alındığı harekatta, Akıncı Taarruzi İHA’nın yer aldığı insansız hava araçları da kullanıldı.

Türki Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların katılımıyla dün gece saat 23.00’te yapılan hava harekatının ayrıntıları netleşti.

Savaş uçaklarının katılımıyla yapılan terör hedeflerine yönelik aynı büyüklükteki hava harekatının ilki, “Pençe Kılıç” adıyla, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle 20 Ekim 2022’de düzenlenmiş, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütüne ait hedefler imha edilmişti.

Öncesinde hedeflerin büyük hassasiyetle belirlendiği dünkü harekat için düğmeye basılmasının ardından savaş uçakları bazı muharip üslerden kalktı.

Savaş uçaklarının yanı sıra destek uçaklarının da yer aldığı harekatta, Akıncı Taarruzi İHA’nın arasında olduğu insansız hava araçları da görev aldı.

Yerli ve milli üretim mühimmatın da kullanıldığı harekatla, daha öncekinden farklı olarak bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile teröristlerin bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edildi.

Teröristlere ait sınırın 40-50 kilometre derinliğindeki hedefler F-16’lar tarafından vuruldu.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.