enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,1553
EURO
53,4411
ALTIN
6.092,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
28°C
İstanbul
28°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

“İran ve Hizbullah’ı uyarıyoruz, irademizi sınamayın” – BRTK

“İran ve Hizbullah’ı uyarıyoruz, irademizi sınamayın” – BRTK
16.10.2023 20:05
A+
A-


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Meclisin yeni dönem açılış töreninde yaptığı konuşmada İran ve Lübnan Hizbullahı’na uyarı yaparak “bedelinin çok ağır olacağını” söyledi.

Netanyahu, Meclisin yeni dönem açılış konuşmasını takım elbise giymeden kravatsız ve siyah gömlekle yaptı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nden Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve diğer Filistinli grupların başlattığı sürpriz saldırıya dair Netanyahu, “Yanıtlanması gereken çok soru var, dersleri çıkarmaya başladık.” dedi.

Netanyahu, İsrail’in kuzeyindeki Lübnan sınırında askeri faaliyetlerini artıran Hizbullah’ı ABD Başkanı Joe Biden’ın uyardığını ve dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Savaşı zafer elde etmeden bitirmeyeceklerini ve amaçlarının Hamas’ı devirmek olduğunu vurgulayan Netanyahu, İran ve Lübnan Hizbullahı’na seslenerek, “İran ve Hizbullah’ı uyarıyoruz, irademizi sınamayın. Bedeli çok daha ağır olur” ifadelerini kullandı.

– Cumhurbaşkanı’ndan İsrail toplumuna “ayrışma” uyarısı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da oturumun açılışında yaptığı konuşmada İsrail içindeki kutuplaşmaya dikkati çekerek, “Düşmanlarımız aramızdaki her ayrışma izine iştahla bakıyor” ifadelerini kullandı.

Gazze’den düzenlenen saldırıya ilişkin gerekli soruşturmaların yapılacağını ve dersler çıkarılmaya başlandığını kaydeden Herzog, “Bu savaşa girdiğimiz gibi bu savaştan çıkmamalıyız” diye konuştu.

Ana muhalefet lideri eski Başbakan Yair Lapid de şunları söyledi:

“Hamas’ı yok edeceğiz, Gazze’deki İsrailli esirleri geri getireceğiz. Bu uzun zaman alacak ve büyük güç istiyor. Eğer dünyanın hoşuna gitmiyorsa, gitmesin. Bizim çocuklarımız öldü onlarınki değil”



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.