enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
17°C
KKTC
17°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Çok Bulutlu
14°C
Çarşamba Çok Bulutlu
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

Apple düşünceli: Mac satışları dibi gördü!

Apple düşünceli: Mac satışları dibi gördü!
11.04.2023 04:02
A+
A-

Apple, bilgisayar pazarında istediği satışları elde edemedi. Yılın başında M2 üretimini durduran Apple’ın, Mac satışlarında yüzde 40 civarında azalma yaşadığı tespit edildi. Son çeyreğin en çok satan dördüncü markası oldu.

Mac satışları 2023’te yüzde 40 azaldı

International Data Corporation (IDC) tarafından hazırlanan yeni rapora göre, bilgisayar pazarı 2023’ün ilk çeyreğinde büyük bir darbe aldı. Küresel bilgisayar sevkiyatı, 56,9 milyon adet ile bir önceki yıla göre yüzde 29 küçüldü. Araştırmacılar, Covid-19’a bağlı taleplerin geçmişte kaldığını söylüyor.

Apple ise bu düşüşten en fazla etkilenen marka oldu. Araştırmaya göre Mac sevkiyatlarında yıllık bazda yüzde 40 azalma yaşandı. Son çeyrekte sadece 4,1 milyon Mac satabilen şirket, yüzde 7,2 pazar payı ile dördüncü sırada boy gösterdi.

Apple, M3 MacBook için TSMC’yi kapattı!

Apple, M3 MacBook için TSMC’yi kapattı!

Apple, TSMC’nin N3E sürecini tek başına kapatarak MacBook ve iPad için geliştirdiği M3 ve A17 Bionic işlemcilerini öne çekti.

Mac sevkiyatlarındaki düşüş, M2 çipine sahip MacBook Air modellerinin piyasaya sürülmesiyle aynı zamanda yaşandı. Yeni yılla birlikte sunulan kampanyalara rağmen Apple, müşteri çekmekte zorlandı. Bununla birlikte Lenovo, HP, Dell ve Asus gibi üreticiler de sevkiyatlarda bir önceki yıla kıyasla düşüş yaşadı.

2023’ün ilk çeyreğinde en çok satış yapan marka Lenovo oldu. Buna göre yüzde 22 pazar payıyla 12.7 milyon bilgisayar satmayı başardı. Ancak rapor, ekonominin yukarı yönlü eğilim göstermesi durumunda, bilgisayar pazarının da 2024’e kadar büyümesini bekliyor.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Apple, yılın başında birkaç aylığına M2 üretimini durdurdu. Şirket, üretimin neden askıya alındığını açıklamamıştı. Ancak daha iyi satışlar beklediği anlamına geliyor olabilir. Apple’ın M3 Mac serisini piyasaya sürmeye hazırlandığını biliyoruz.

Peki siz Mac satışları ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.