enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
34,8959
EURO
36,6407
ALTIN
3.011,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
18°C
KKTC
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
16°C
Cuma Açık
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
15°C
Pazar Çok Bulutlu
13°C

Bu da oldu: Avukatlar mahkemeye ChatGPT’den sahte alıntılarla geldi!

Bu da oldu: Avukatlar mahkemeye ChatGPT’den sahte alıntılarla geldi!
23.06.2023 15:43
A+
A-

ChatGPT, günümüz dünyasında ortalığı en fazla kasıp kavuran teknolojik gelişmelerden biri. Birçoğumuz günlük hayatımızda bu yapay zekayı kullanıyoruz. Ama bazıları sadece günlük hayatında değil, iş hayatında da bu yapay zekadan yararlanıyor. Bir mühendisseniz ChatGPT’den matematiksel yardım alabilirsiniz. Ama iki avukat ChatGPT ile mahkemeye sahte alıntı sununca işler pek iyi gitmiyor.

Mahkemeye ChatGPT ile sahte alıntı sundular!

ABD’li bir yargıç, ChatGPT tarafından oluşturulan sahte alıntıların bir mahkeme dosyasında sunulmasının ardından iki avukata ve bir hukuk firmasına 5.000 $ para cezası verdi. Manhattan’daki bir bölge yargıcı, bir havacılık yaralanması iddiasında sahte yasal araştırmanın kullanılmasının ardından Steven Schwartz, Peter LoDuca ve hukuk firmaları Levidow, Levidow & Oberman‘a para cezasını ödemelerini emretti.

Schwartz, insan isteklerine makul metin yanıtları veren bir sohbet robotu olan ChatGPT’nin, Kolombiyalı havayolu şirketi Avianca‘ya karşı bir davada yasal bir özette atıfta bulunduğu altı vaka ürettiğini itiraf etti. Yargıç P. Kevin Castel, yapay zekayı yasal işlere yardımcı olmak için kullanmanın “doğası gereği uygunsuz” hiçbir şey olmadığını, ancak avukatların beyanlarının doğru olduğundan emin olmaları gerektiğini söyledi.

Castel, “Teknolojik gelişmeler sıradan ve yardım için güvenilir bir yapay zeka aracı kullanmanın doğası gereği yanlış olan hiçbir tarafı yok” açıklamalarını kullandı. “Ancak mevcut kurallar, avukatlara beyanlarının doğruluğunu sağlamak için bir kapı bekçisi rolü yüklüyor.” diye de ekledi.

ChatGPT’yi kullanırken bir daha düşünün: Hesaplar, dark web’e düştü!

ChatGPT’yi kullanırken bir daha düşünün: Hesaplar, dark web’e düştü!

100 binden fazla ChatGPT hesabının dark web üzerinden satışa çıktığı bildirildi. Kullanıcı verilerinin tehlikede olduğu aktarıldı.

Hakim, avukatların ve şirketlerinin “Yapay istihbarat aracı ChatGPT tarafından oluşturulan sahte alıntılar ve alıntılarla var olmayan yargı mütalaalarını sunarak sorumluluklarından vazgeçtiklerini, ardından yargı kararlarının varlığı sorgulandıktan sonra sahte mütalaaların arkasında durmaya devam ettiklerini” söyledi. Avukatlar ise konu hakkında medyaya bir açıklama yapmadı.

Bu ChatGPT’nin ilki değil. Buna benzer olarak ChatGPT, Amerikalı bir hukuk profesörünü yanlış bir şekilde cinsel tacizle suçladı ve bu süreçte var olmayan bir Washington Post raporuna atıfta bulundu. ChatGPT gibi sohbet robotlarında bazen olgusal hatalar mümkün olabiliyor. Ancak gerçekten insan yazmış gibi görünen bazı yanıtlar herkesi şüpheye düşürebiliyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.