enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
47,0306
EURO
53,7099
ALTIN
6.131,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
27°C
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C

Fransa’dan elektrikli scooterlar için şok karar!

Fransa’dan elektrikli scooterlar için şok karar!
03.04.2023 17:26
A+
A-

Dünya genelinde oldukça yankı uyandıran elektrikli scooter park sorunu Fransa’yı referanduma götürdü. Halkın kiralama hizmetlerinin devam edip etmemesini belirleyeceği uygulama Fransa’da faaliyet gösteren birçok firmayı etkiliyor. Saat 09.00’da başlayıp 19.00’da biten referandumdaysa karar çıktı. Peki karar ne oldu? Scooter kiralama hizmetleri devam edecek mi? İşte detaylar…

Fransa yüzde 89 oyla hayır dedi!

Fransa da yaşanan scooter park sorunları nedeni ile hükümet referanduma gitti. Buna göre scooter kiralama sisteminin devam edip etmeyeceği halka soruldu. Halksa yüzde 89,3 hayır oyu ile birlikte Fransa’da scooter kiralama uygulamalarının yasaklanmasını istedi.

Scooter şirketleri alınan kararla pek mutlu olmasa da destekçi sayıları sadece yüzde 3. Oylamaya kent sakinlerinin toplam yüzde 8’lik kısmı katıldı. 100 bin katılımın olduğu referandumda yüzde 89,3 oranla hayır oyu çıktı. Böylece Avrupa’da elektrikli scooter kiralamasının yasak olduğu ilk ülke Fransa oldu.

Elektrikli scooter kiralama: 2023 güncel fiyatlar!

Elektrikli scooter kiralama: 2023 güncel fiyatlar!

Elektrikli scooter kiralama uygulamaları ve elektrikli scooter kiralama ücretleri sorularının cevaplarını 2023 güncel şekliyle listeledik.

Paris belediye başkanı Anne Hidalgo Twitter’da açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada 100 bin kişinin referanduma katılım gösterdiğini, bunun yerel demokrasi için büyük bir zafer niteliği taşıdığını belirtti. Ayrıca yasağın 1 Eylül itibariyle başlayacağını da ekledi.

Paris’te faaliyet gösteren scooter kiralama şirketleriyse referandumu eleştiri yağmuruna tuttu. Her ay yaklaşık 400 bin kullanıcıya hizmet veren bir uygulamanın 100 bin kişilik referandum ile yasaklanmasını doğru bulmadıklarını, kararın ve seçimin gözden geçirilmesi gerektiğini belirttiler.

elektrikli scooter

Yasak 1 Eylül itibariyle uygulanmaya başlayacak ve artık Paris sokaklarında elektrikli scooter faaliyetleri olmayacak. Benzer konular Türkiye’de de gündem olmuştu. Özellikle İstanbul’un Kadıköy, Beşiktaş gibi ilçelerinde elektrikli scooter park sorunları gündeme gelmişti. Konuyla ilgili emniyet ve belediyeler şirketlere gereken cezaları kesse de sorun hala giderilebilmiş değil.

Maalesef halen şehirlerimizde kullanıcıların sorumsuzlukları sebebiyle insanları engelleyecek şekilde park edilmiş scooterları görüyoruz. Unutmayın scooter kiraladıktan sonra insanları rahatsız etmeyecek şekilde bir yere park etmelisiniz. Bu hem trafik kanunun da hem de tüm scooter kiralama uygulamalarının anlaşma metinlerinde yer almaktadır.

elektrikli scooter

Peki siz neler düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye’de de benzer bir durum yaşanır mı? Siz olsanız Türkiye’de bu uygulamaları yasaklar mısınız? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.