enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,5241
EURO
34,7579
ALTIN
2.493,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Google şokta! Apple 9 yaşındaki modeline iOS güncellemesi verdi

Google şokta! Apple 9 yaşındaki modeline iOS güncellemesi verdi
01.09.2022 00:18
A+
A-

Apple önümüzdeki hafta düzenleyeceği etkinlikte yeni üyesiyle birlikte iPhone 14 serisini tanıtacak. Tabii bu cihazların kullanacağı iOS sürümü geçtiğimiz mart ayında ortaya çıktı. Fakat şirket eski modelleri de unutmuş değil. Zira bugün itibariyle Apple bazı iPhone, iPad ve iPod modelleri için iOS güncellemesi paylaştı.

Apple, eski cihazlara iOS güncellemesi verdi!

Apple, 7 Eylül’de düzenleyeceği etkinlik sonrasında iOS 16 güncellemesini, destekleyen tüm cihazlar için paylaşacak. Fakat bugün itibariyle iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3, iPod touch 6. nesil, iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile iOS 12.5.6 güncellemesini paylaştı.

iOS 12’nin yeni bir sürümünü geçtiğimiz yılın eylül ayından beri görmedik. Zaten bahsi geçen cihazların hiçbirisi iOS 13 ve üstü sürümleri desteklemiyor. Fakat bugün Apple tüm teknoloji sektörünü şaşırtarak bu yazılımı hala güncel tuttuğunu söyledi.


iOS 16 Beta 8 güncellemesi çıktı!

iOS 16 Beta 8 güncellemesi çıktı!

Apple, gelecek iOS 16 güncellemesinin sekizinci betasını test amacıyla geliştiricilere gönderdi. iOS 16 Beta 8 ne sunuyor?

Tabii iOS 12.5.6, aslında kullanıcılara yeni bir özellik vadetmiyor. Benzer bir şekilde cihazın hızlanıp yavaşlaması ya da optimizasyonu ile ilgili bir değişiklik yok. Fakat güvenlik tarafında bu yılın başında ortaya çıkan 2 büyük açığa karşı koruma sağlıyor. Yani Apple, aradan 9 yıl geçmiş olsa da iPhone 5S gibi ürünlerini hala korumaya devam ediyor.

iOS ve iPadOS cihazlara Beta kurulumu- Adım adım!

İlk olarak geliştirici değil, genel beta sürümünün yayınlanmasını bekleyebilirsiniz. Fakat daha erken erişmek istiyorsanız bir geliştirici hesabı açmanız gerekiyor. Bunu yapabilmek için de Apple‘a her yıl 99 dolar ödemelisiniz.

iOS 16 Beta 5 download

Fakat halihazırda bir geliştirici hesabı kullanıyorsanız son beta sürümünü burayı tıklayarak Apple Developer Center üzerinden indirebilirsiniz. Ardından cihazınıza uygun profil indikten sonra, Sistem Tercihleri bulunan Yazılım Güncelleme kısmından yükleme işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca bunun yerine buraya tıklayarak betaprofiles sayfasına giderek iOS cihazınızı yapılandırabilirsiniz. Ardından da Ayarlar>Profil seçeneklerini izleyerek ekranda karşınıza çıkan talimatları izleyebilirsiniz. Bunlar ise şu şekilde:

iOS 16 Beta 5 update
  • Yukarıda linkini paylaştığımız betaprofiles sitesine gidin.
  • iOS 16 beta profilini “iOS 16 Download” seçeneği üzerinden indirin.
  • iPhone’unuzdan Ayarlara girin.
  • Profiller seçeneğine tıklayın.
  • Profil Yükle seçeneğine dokunun.
  • İndirdiğiniz dosya yüklendikten sonra cihazı yeniden başlat seçeneğine tıklayın.
  • Cihazınız açıldıktan sonra Ayarlar’a tekrar girin.
  • Önce Genel, ardından Yazılım Güncelleme seçeneklerini tıklayın.
  • Son olarak burada karşınıza çıkan İndir seçeneğini tıklayın.
  • Not: Olası bir veri kaybına karşı ilgili yüklemeyi 2. cihazınıza yüklemeniz ya da cihazınızdaki verileri yedekledikten sonra kurmanız tavsiye ediliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.