enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3582
EURO
34,9598
ALTIN
2.324,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

iPhone’dan bir ilk! Android telefonları geride bıraktı

iPhone’dan bir ilk! Android telefonları geride bıraktı
04.09.2022 18:43
A+
A-

Akıllı telefon dünyasında büyük bir rekabet sürüyor. Bu rekabetin önde gelen isimleri arasında ise iPhone ve Android yer alıyor. Piyasaya sürüldüğü ilk andan itibaren adından sıkça söz ettiren Android, dünya liderliğinde yerini koruyor. Ancak yapılan son araştırmalara göre iPhone, Android’i geride bırakmış gibi görünüyor. İşte detaylar!

iPhone, ABD pazarında yüzde 50’lik pazar payı ile Android’i geride bıraktı

Analitik firması Counterpoint Research’ın araştırmasına göre, iPhone haziran ayında ABD’de yüzde 50’lik pazar payı ile Android’i geride bıraktı. Bu sayede Apple, iPhone’u piyasaya sürmesinden beri ABD telefon pazarındaki en yüksek payı elde etmeyi başardı.

iPhone, piyasaya sürüldüğü ilk andan itibaren hiçbir zaman yüzde 50’ye yakın bir Pazar payı elde etmedi. O dönemde akıllı telefon pazarına Blackberry, Nokia ve Motorola gibi şirketler hakimdi. Ancak ilk çıkışından sonra Android, iOS’u geride bıraktı.


iPhone 14 Pro’nun merakla beklenen özelliği ortaya çıktı!

iPhone 14 Pro’nun merakla beklenen özelliği ortaya çıktı!

iPhone 14 Pro, her zaman açık ekranı sayesinde durum çubuğunda önemli değişiklikleri de beraberinde getiriyor.

O zamandan beri Google’ın mobil işletim sistemi, küresel akıllı telefon pazarında baskın bir hale geldi. 2022 yılı itibariyle Android, yüzde 70’ten fazla pazar payıyla yer alıyor. Bunlarla birlikte Google tarafından endişe duyulacak büyük bir durum gözükmüyor. Çünkü iPhone, diğer pazarlara göre ABD’de her zaman daha büyük bir yere sahip oldu.

Counterpoint’in araştırma direktörü Jeff Fieldhack, yaptığı bir açıklamada şunları söyledi: “Bu, dünyanın diğer zengin ülkelerinde de görüldüğünü görebildiğimiz büyük bir dönüm noktası.” Buraya kadar Apple, 2022’nin ikinci çeyreğinde premium akıllı telefon pazarına hakim oldu.

iPhone, Android telefonları geride bıraktı

Ayrıca iPhone, segmentteki tüm satışların yüzde 57’sini temsil etti. Bir rapora göre ise iPhone, Apple’ı 2,5 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük şirketi yaptı. Kısa süre önce CEO Tim Cook, Apple’ın haziran çeyreği rekoru kırdığını ve iOS için Android’den ayrılan tüketiciler olduğunu söyledi.

Peki, siz iPhone ve Android rekabeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.