enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Android kullanıcıları dikkat! İki uygulamada trojan tespit edildi

Android kullanıcıları dikkat! İki uygulamada trojan tespit edildi
05.09.2022 15:56
A+
A-

Mobil sektörün gelişimi ile kullanıcı güvenliğini tehdit eden kötü amaçlı yazılımların sayısında büyük bir artış yaşandı. İnsanların binbir zorluklarla kazandığı paralarına ve kişisel bilgilerine göz diken bilgisayar korsanları, pes dedirten yeni yöntemlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. 

Bünyesinde kötü amaçlı yazılım (trojan) barındıran mobil uygulamalara günden güne yenileri ekleniyor. Son olarak Google Play Store’daki iki antivirüs uygulamasında SharkBot adlı bir trojan tespit edildi. Uzmanlar bu yazılımların vakit kaybetmeden kaldırılmasını öneriyor.

Android kullanıcılarına SharkBot trojan uyarısı

SharkBot, ilk olarak Ekim 2021‘de tespit edildi. Bankacılık truva atı olarak tanımlanan kötü amaçlı yazılım, TeaBot, FluBot ve Oscorp (UBEL) gibi çok faktörlü kimlik doğrulama kriterlerini atlama yeteneğine sahip. Aynı zamanda sızmış olduğu akıllı telefonlardan para transferi için kimlik bilgilerini çalabiliyor.

Bünyesinde Android trojanı (Sharkbot) barındıran iki uygulama

Tabii burada önemli bir detay daha söz konusu. Zira trojan, Google Play Store‘dan kaldırılsa da bir süre sonra farklı bir uygulamanın içerisine gizlenerek kullanıcıları tehdit etmeye devam ediyor. Son olarak iki uygulamada daha söz konusu trojan tespit edildi.


Google, bir uygulamayı daha kapatıyor! İşte tarih

Google, bir uygulamayı daha kapatıyor! İşte tarih

Google Hangouts ve Chat transferi için yolun sonuna gelindi. Google’ın açıklamasına göre tüm Hangouts ağı Chat’e taşınacak.

Fox IT tarafından yayınlanan blog gönderisinde toplamda 60 binden fazla indirilen Mister Phone Cleaner ve Kylhavy Mobile Security adlı iki yazılımın büyük tehlike arz ettiği ve bünyelerinde SharkBot adlı trojan barındırdığı açıklandı. İki uygulama vakit kaybetmeden Google Play Store’dan kaldırıldı, ancak daha önce cihazlarına indirmiş olan kullanıcılar için tehlikenin devam ettiği belirtildi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu gibi kötü amaçlı yazılımların önüne nasıl geçilebilir? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.