enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

iPhone 14 Pro yeni işlemcisi ile sınırları zorluyor!

iPhone 14 Pro yeni işlemcisi ile sınırları zorluyor!
08.09.2022 16:14
A+
A-

Apple dün gerçekleştirilen etkinlik ile birlikte yeni iPhone 14 modellerini tanıttı. Şirketin yeni akıllı telefon modelleri arasında en çok dikkat çeken ise kuşkusuz Pro versiyonlar oldu. A16 işlemci ile birlikte sunulan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, performans anlamında oldukça iddialı.

A16 Bionic Geekbench testinde

Apple, yeni A16 Bionic işlemcisini “bir akıllı telefondaki şimdiye kadarki en hızlı çip” olarak nitelendiriyor. 4 nm teknolojisiyle üretilen yeni A16 Bionic işlemciler, önceki nesile göre ne kadar hızlı? Yeni modeller iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max‘e göre fazladan ne kadar performans sunuyor? Tüm bu soruların cevapları yeni işlemcinin Geekbench testlerinde yanıt buluyor.




iPhone 14 Pro Max ön inceleme! Türkiye’de ilk!

iPhone 14 Pro Max özellikleri ve tasarımı ile dikkat çekiyor. İşte iPhone 14 Pro Max ön inceleme videosu! Özellikleri neler?

A16 Bionic çip, iki yüksek performanslı çekirdeğe ve dört yüksek verimli çekirdeğe sahip. CPU aynı zamanda yüzde 50 daha fazla bellek bant genişliğine sahip hızlandırılmış 5 çekirdekli bir GPU’ya ve saniyede yaklaşık 17 trilyon işlem gerçekleştirebilen yeni bir 16 çekirdekli Neural Engine’e ev sahipliği yapıyor.

Apple bu işlemcinin en yakın rakiplerinden yüzde 40 daha hızlı olduğu iddiasında. Şirket tüm bu özelliklerle ile birlikte yeni A16 Bionic işlemcinin rakiplerine kıyasla çok daha az güçle daha fazla performans sunduğunu ifade ediyor.

ShrimpAppl,ePro iPhone 14 Pro için Geekbench puanları yayınladı. Ortaya çıkan sonuçlar ise beklenildiği gibi değil. iPhone 14 Pro, tek çekirdekli testte 1.879 ve çok çekirdekli testte 4.664 puan almış durumda. Karşılaştırmak gerekirse iPhone 13 Pro Max aynı testte sırasıyla 1.734 ve 4.818 puan almıştı.

iPhone 14 serisi sosyal medyayı salladı! İşte tepkiler

Samsung’un en yeni katlanabilir amiral gemisi, Qualcomm’un birinci sınıf Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcisine sahip Galaxy Z Fold 4, tek çekirdekli ve çok çekirdekli testlerde 1.304 ve 3.782 puanları ile karşımıza çıktı. Görünen o ki A16 işlemci beklendiği kadar iyi bir performans gösteremiyor.

Ancak iPhone 14 Pro bu testlere büyük ihtimalle bir test sürümü ile çıktı. Bu nedenle A16 işlemcinin bu skorlardan çok daha iyisini alması muhtemel görünüyor. Bu hâlde bile A15 ile yarışan ve Samsung’un önünde yer alan A16’nın resmi versiyonunda nasıl bir performans göstereceği ise şimdiden merak konusu.

Apple yeni iPhone 14 modellerini 9 Eylül’den itibaren ön siparişe açacak. Yeni akıllı telefonlar 16 Eylül’den itibaren ise resmi olarak satışa çıkacak. Peki siz yeni iPhone 14 Pro ve 16 Bionic işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.