enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3256
EURO
35,0914
ALTIN
2.298,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Apple logosunun geçmişten günümüze değişimi

Apple logosunun geçmişten günümüze değişimi
12.09.2022 01:16
A+
A-

İçinde bulunduğumuz 2022 yılında piyasa değeri en yüksek teknoloji şirketleri sıralamasında zirvede bulunan Apple logosunun yıllar içinde yaşadığı değişimi inceliyoruz. Ayrıca bu logo için verdiği fakat az bilinen hukuki mücadelesini de sizlerle paylaşıyoruz.

Apple logosunun yıllar içerisinde değişimi

Apple logosunun yıllar içerisindeki değişimi sizleri çokta şaşırtmaya bilir. Zira günümüzdeki ısırılmış elma ile oldukça benzerler. Fakat 1976 yılında Steve Jobs and Ronald Wayne tarafından tasarlanan elma ağacı altında oturan Isaac Newton’ın bulunduğu ilk logo pek çok kişi tarafından bilinmiyor.

1976 yılındaki Apple logosu

Newton’ın ardından ise ilk olarak 1977 yılında yani 1 yıl sonra ısırılmış elma logosuyla karşılaşıyoruz. İçerisinde gökkuşağı renklerinin bulunduğu bu logo 1998 yılına kadar kullanılmaya devam ediyor. Fakat Jobs tarafından tanıtılan iMac G3 modeliyle birlikte yarı saydam su rengini alıyor.


Apple’dan M2 işlemcili MacBook Air sürprizi!

Apple’dan M2 işlemcili MacBook Air sürprizi!

Apple Dünya Geliştiricileri Konferansı (WWDC) sırasında M2 işlemcili MacBook Air modelinin tanıtılabileceği ortaya çıktı.

G3 modeliyle birlikte gelen logonun ömrü çok uzun olmuyor. Zira aynı yıl içerisinde Apple simsiyah bir elma logosu kullanmaya başlıyor. Her ne kadar bu logo oldukça beğenilmiş olsa da 2001 yılında iTunes ve iPod’un piyasaya sunulması ile birlikte onlara uygun yeni bir tasarıma geçiliyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu yeni tasarım da 2007 yılında hayatımıza giren ve akıllı telefon kavramını baştan yaratan iPhone modelleriyle birlikte güncelleniyor. Fakat daha sonra Apple, 1998 ile 2000 yılları arasında kullandığı tek renk siyah logoya geçme kararı aldığı için 2014 yılında nihai bir karar vererek günümüzdeki halini oluşturuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.