enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

iPhone 15 serisinin işlemcileri belli oldu!

iPhone 15 serisinin işlemcileri belli oldu!
14.09.2022 18:04
A+
A-

Dünyanın en büyük teknoloji şirketi Apple, geçtiğimiz hafta iPhone 14 serisini duyurdu. Sektörde büyük bir pay sahibi olan şirket amiral gemisi serisini henüz yeni tanıtmış olmasına rağmen yeni seri için kolları sıvadı. Önemli kaynakların sızdırdığı bilgiler ışığında iPhone 15 serisi şekilleniyor.

iPhone 15 Pro, A17 işlemcisini kullanacak

Geçtiğimiz hafta tanıtılan iPhone 14 serisindeki Pro ve Pro Max modelleri şirketin en yeni A16 işlemcisine sahip. Öte yandan standart ve 14 Plus modelleri ise şirketin selefinde de kullandığı A15 tarafından destekleniyor. Apple bu gidişata devam etmek istiyor.

Gelen bilgilere göre Apple, önümüzdeki yıl A17 işlemcisini tanıtacak. Nikkei Asia isimli kaynağa göre bu işlemciyi iPhone 15 serisinde göreceğiz. Ancak TSMC’nin ikinci nesil 3nm sürecine dayanması beklenen A17, iPhone 15 Pro modellerinde yer alacak. Standart modellerinde ise bir önceki nesil olan A16’nın olması bekleniyor.


iPhone 14 ile gelen acil durum uydu bağlantısı nasıl çalışıyor?

iPhone 14 ile gelen acil durum uydu bağlantısı nasıl çalışıyor?

iPhone 14 uydu üzerinden acil durum bağlantısı ile acil durumlarda hayat kurtarabilir! Acil durum nedir, nasıl kullanılır?

Apple, son yıllarda izlediği politika ile standart ve Pro modellerindeki farkı giderek büyütüyor. Analist Ming-Chi Kuo, 2023 yılında çıkacak iPhone modellerinin birbirinden çok daha net çizgilerle ayrılacağını ifade etti. Ming-Chi’ye göre standart ve Pro modellerindeki makas artıyor.

iPhone 15 Pro

Ek olarak şirket, iPhone 15 Pro Max modelindeki kamera çıtasını zirveye taşımak istiyor. Daha önce gelen bilgilere göre model, periskop lens ile birlikte gelecek. Bu lens, 12MP 1/3” sensör, 6x büyütme ve sensör kaydırma stabilizasyonu gibi birçok önemli özelliğe sahip olacak. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.