enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
ALTIN
2.505,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
22°C
KKTC
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Shadowfax kendini gösterdi: Ferrari, ilk SUV modelini tanıttı!

Shadowfax kendini gösterdi: Ferrari, ilk SUV modelini tanıttı!
14.09.2022 00:51
A+
A-

Lamborghini geçtiğimiz yıllarda Urus modeliyle SUV kategorisindeki ilk aracını satışa sundu. Bu modele şüpheyle yaklaşılmış olsa da elde ettiği satış başarısından sonra spor otomobil üreticileri de müşterilerin SUV formundaki araçlara olan ilgisinin yalnızca B, C ve D segmentinde olmadığını gördü. Bugün ise Ferrari tarihinde türünün ilk örneği olan Purosangue tanıtıldı. İşte Ferrari Purosangue özellikleri ve fiyatı…

Ferrari Purosangue özellikleri ve fiyatı!

Ferrari, en son geçtiğimiz yıl sızıntılarıyla karşılaştığımız Purosangue isimli şirket tarihinin ilk SUV modelini tanıttı. Üreticinin deyimi ile “Safkan” olarak tanımlanan bu otomobil hem performansı hem de tasarımı ile dikkatleri üzerine topluyor. Ayrıca diğer modellerin aksine yalnızca gücü değil, lüks ve konforu da temsil ediyor.

Ferrari Purosangue, özellikleri ile tam bir canavar. Kaputun altında 725 beygir güce ve 715 Nm torka sahip 6.5 litrelik V12 motor motor bulunuyor. Araç 0’dan 100’e yalnızca 3.3 saniyede ulaşabiliyor. Son hızı ise 309 km/s. Fakat sürüş dinamiği olarak 200 km/s hıza ulaşana kadar dört çeker, sonrasında ise yalnızca arkadan çeker moda geçiyor.


Çin’in otomotiv devi Türkiye pazarına girdi!

Çin’in otomotiv devi Türkiye pazarına girdi!

Çin’in en büyük otomotiv şirketi olan Chery, bugün itibariyle Türkiye pazarına tekrar girdi. Üstelik bu sefer üretim planı da var.

Aracın dış tasarımına baktığımızda son yıllarda karşımıza çıkan yuvarlatılmış yenilikçi hatlara sahip olan ve tamamen sportif bir görünüm ile karşılaşıyoruz. Spor otomobillerde alışageldiğimiz karbon fiber kullanımı gibi hafifletme yöntemlerinin neredeyse hepsi uygulanmış durumda.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Terse açılan arka kapıları, konfor odaklı iç tasarım, deri döşemeler, yüksek baş mesafesi ve cam tavan gibi birçok özelliği barındırıyor. Uzaktan bakıldığında bir hatchback formunda gibi gözükse de zemine olan yüksekliği onu doğal olarak SUV kategorisine yerleştiriyor.

Ferrari Purosangue fiyatı ise 400 bin dolar olarak açıklandı. Bu da vergiler hariç 7.3 milyon TL gibi bir fiyata denk geliyor. Ülkemize gelecek olursa tahmini olarak vergiler dahil 30 milyon TL’ye yakın bir fiyatı olacağını söyleyebiliriz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.