enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
19,9664
EURO
21,4970
ALTIN
1.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C

Satürn halkaları hakkında yeni iddia!

Satürn halkaları hakkında yeni iddia!
18.09.2022 21:21
A+
A-

Satürn, etkileyici halkaları ile her zaman dikkatleri üzerine toplamıştır. Gezegenin bu göz alıcı oluşumu, güzelliği kadar büyük bir bilinmezi de beraberinde getiriyor. Bu halkaların ilk olarak gezegen ile birlikte yaklaşık 4 milyar yıl önce oluştuğu düşünülüyordu. Ancak yeni bilgiler çok daha farklı bir oluşum sürecine işaret ediyor.

Satürn halkaları yok olan bir uydunun kalıntıları olabilir

Cassini uzay aracından elde edilen veriler, Satürn halkalarının gezegenden çok daha genç olabileceğini ortaya koydu. 100 milyon yıldan daha kısa bir süre önce oluşabildiği öne sürülen halkalar ile ilgili yeni bir iddia daha geldi. Yapılan yeni çalışma, halkaların uzun süre önce yok olan bir uydudan oluştuğunu öne sürüyor.




Ay’da inanılmaz keşif: Sonsuz enerjinin kapıları aralanıyor!

Ay’da incelemeler yapan Çin, Chang’e-5 aracıyla birlikte Dünya’da eşi benzeri olmayan bir kristal keşfetti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu durumun aynı zamanda Satürn’ün özelliklerini de açıkladığı ifade ediliyor. 27 derecelik bir eğim ile dönen Satürn’e Chrysalis adlı eski bir uydunun çarptığı öne sürülüyor. Uydunun çoğunun Satürn tarafından absorbe edildiği belirtilirken, geri kalanının ise halkaları oluşturduğuna inanılıyor.

Satürn'ün uydusu Titan metan gölleri ile şaşırttı! - ShiftDelete.Net (2)

Bu durum, Satürn‘ün sahip olduğu eğimi de açıklayabilir. Uzun süredir Satürn’ün Neptün’ün yerçekimi kuvvetleri nedeniyle eğik olduğu teorisi mevcut. Ancak yapılan son çalışmalar, Satürn’ün artık Neptün ile bağlantısı olmadığını ortaya koyuyor. Her iki gezegen arasındaki rezonansın yok olması da yine Satürn’e çarpan uydu ile açıklanabilir.

Satürn‘ün üçüncü en büyük uydusu olan Iapetus ile benzer boyutlarda olduğu belirtilen Chrysalis uydusunun varlığı, hem halkaların neden bu kadar genç olduğunu hem de gezegenin neden bu şekilde eğildiğini açıklayabilir.

Satürn sahip olduğu halkalar ile birlikte önümüzdeki yıllarda da konuşulmaya devam edecek gibi görünüyor. Peki siz gezegenin etkileyici halkaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.