enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Başbakan Üstel:Kıb-Tek Raporu hazır Sayıştay raporunu bekliyorum

Başbakan Üstel:Kıb-Tek Raporu hazır Sayıştay raporunu bekliyorum
20.09.2022 12:56
A+
A-

Başbakan Ünal Üstel, Genç TV’de yayınlanan bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu…

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun yakıt alımı ihalesi hakkında da konuşan Başbakan Üstel, “Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun KIB-TEK raporu hazır. Sayıştayın raporunu bekliyorum. İki raporu birden savcılığa göndereceğim” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enerji tedarikinde sıkıntılar yaşandığına işaret eden Başbakan Üstel, ihale yasasında da bazı sorunlar olduğunu söyledi,..

Üstel, “Artık en ucuz veren kimse ona vereceğiz. 2 buçuk milyon Dolar olan teminatı 8 milyon Dolar’a çıkarıyoruz. 12 bin ton yakıtı getirip bizim depomuzda bekletecekler. 150 bin ton gelmezse, teminata el koyacağız” dedi…

Konuya ilişkin bir kararname çıkarılacağını da söyleyen Başbakan Üstel, KIB-TEK içerisinde çalışmayan personel olması durumunda yine değişiklikler yapacaklarını dile getirdi, “Doğruyu yapmayacaksa gidecek” ifadelerini kullandı.

Başbakan Üstel, sorunun 2016 yılından beri devam ettiğini aktardı ve, “Benim elimde sihirli değnek yok… Ancak haftaya Perşembe veya Cuma günü bu iş bitecek diye düşünüyorum” dedi…

Başbakan Üstel, belediyeler reformu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bu çerçevede Meclis’te Ad-Hoc komite kurulduğunu ve muhalefetin belediyelerin nasıl birleştirileceğine belirlenen kriterlerin altında imzası olduğunu ifade eden Üstel, ancak 18 sayısının Cumhuriyetçi Türk Partisi tarafından kabul edilmediğini belirtti.

Üstel, yerel yönetimler seçiminin 27 Kasım’da yapılmasının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini kaydederek, “Kaos olmasın diye CTP ile bir araya geldik, seçim tarihini belirledik. Şu anda mevcut muhtarlar ve belediye başkanları yetkilidir” dedi.

“Bizim için yerel seçimler çok önemlidir” diyen Başbakan Üstel, UBP’nin kendi içerisinde belediye başkanlarını belirlemek için çalışma yaptığını da kaydetti.

“Az alana çok, çok alana az vereceğiz” şeklindeki açıklamasına da işaret eden Üstel, “Az alana çok veremedik. Maaşlarda vergi dilimleri var ve bu vergi dilimleri sene sonu düzenleniyor. Vergi dilimleri düzenlemesi yıl sonundan önce olmuyor ancak biz bir artış vereceğiz. Yıl sonunda da vergi dilimlerini düzenleyeceğiz, çok alandan çok vergi alacağız” dedi…

Kamudaki çalışma saatlerinde bir düzenleme yapacağını da kaydeden Üstel, kara giriş kapıları için Ekonomik Örgütler ile bir protokol yaptıklarını söyledi, “Akışın sağlanmasındaki engel Rum tarafıdır” dedi.

Ledra Palace Sınır Kapısı konusunda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile konuştuklarını aktaran Üstel, her türlü araca açmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Haspolat’ta yeni bir kapı açmak istediklerini kaydetti.

Ercan Havalimanı’nın yeni binasının 15 Kasım’da açılacağının da altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.