enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.297,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Mercedes’ten Tesla’ya tarihi çalım! Musk’ın bekleyişi uzun sürdü

Mercedes’ten Tesla’ya tarihi çalım! Musk’ın bekleyişi uzun sürdü
20.09.2022 17:13
A+
A-

Mercedes Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen IAA Transportation Fuarı’nda yeni elektrikli tır modellerini tanıttı. Birkaç yıldır Tesla’nın Semi modellerini piyasaya sürmesini bekliyor olsak da rakipleri Musk’tan daha hızlı davranarak sektöre öncülük etmeye başladı. İşte Mercedes-Benz eActros LongHaul özellikleri…

Mercedes, elektrikli tır pazarına öncülük ediyor!

Elektrikli otomobil pazarında uzun bir süre başı çeken Tesla artık rakiplerinin varlığının farkında. Öyle ki içten yanmalı motorların efsane iki modeli olan Ford F-150 ile Mustang bile bu yıl elektrikli olarak karşımıza çıktı.

Tesla’nın ise geçtiğimiz yıllarda düzenlediği etkinlikte tüm dünyayı sallayan 2 ticari modeli vardı. Bunlar kamyon ve tır formatındaki Semi araçlarıydı. Hatta F-150 rakibi olarak gösterilen Cybertruck’ı da dahil edersek 3 modeli olduğunu söyleyebiliriz.


Togg’un ortağı yeni elektrikli ticari modelini tanıttı!

Togg’un ortağı yeni elektrikli ticari modelini tanıttı!

Anadolu Grubu’nun otomotiv markası olan AOS tarafından geliştirilen ve özellikleri itibariyle ticari sınıfı hedef alan BIG.e tanıtıldı.

Fakat bu 3 araç da piyasaya çıkmadı. Sürekli olarak da çıkış tarihi erteleniyor. Tabii Musk yakında Cybertruck modellerinin sahipleri ile buluşacağını söylüyor. Ancak tırlar hala ortada yok. Öte yandan rakipleri Tesla’nın bu boşluğunu fırsata çevirerek kendi araçlarını tanıtmaya ve hatta sektörün öncüsü olmaya başladı.

Son olarak Mercedes, IAA Transportation Fuarı’nda eActros LongHaul isimli elektrikli tır modelini tanıttı. LFP pil hücrelerini kullanan ve toplamda 600 kWh bataryaya sahip olan bu araçlar tek şarj ile 310 mil- 500 km menzile ulaşabiliyor.

Tabii bu araç Tesla’nın 500 mil – 800 km menzilli Semi modellerinin altında kalsa da Mercedes pillerin oldukça uzun ömürlü olduğunu söylüyor. Hatta 10 yıl ve 1.2 milyon km aktif kullanım ömrü veriyor. Üstelik batarya boyutu standart otomobillerin 8-10 katı kadar olmasına rağmen yalnızca 30 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e dolum yapabiliyor.

Mercedes-Benz eActros LongHaul için seri üretimin 2024 yılında başlaması planlanıyor. Fakat bu aracın 220 km menzil sunan biraz daha ufak versiyonu olan eActros 300’ün önümüzdeki yıl üretimine başlanacak. Ülkemize gelişi ise belirsizliğini koruyor.

Siz Mercedes tarafından tanıtılan yeni elektrikli tır hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.