enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Meta sert kayaya tosladı! Toplu davalarla karşı karşıya

Meta sert kayaya tosladı! Toplu davalarla karşı karşıya
23.09.2022 08:18
A+
A-

Neredeyse her gün gizlilik skandalıyla gündemde yerini tazeleyen Meta, ihlallerine devam ederken, bu sefer sert kaya tosladı. Apple’ın gizlilik ilkelerini çiğneyen şirket, yeniden toplu davalarla gündemde. İşte ayrıntılar…

Meta, yeni davalarla karşı karşıya!

Bloomberg’e göre Meta, Apple’ın bir süre nce dayattığı şeffaflık politikasını ihlal ederek, gereken izinleri almadan kullanıcıların hareketlerini izledi. Böylelikle App Store politikalarını ve kişisel verilerin gizliliği ilkesini ihlla eden şirket, dava riskiyle karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz aylarda Meta’nın Instagram ve Facebook üzerinden uygulama içi tarayıcı ile kullanıcının tüm tıklamalarını, klavyeden yazdıklarını ve daha fazlasını izleyebildiği, kanıtlarıyla beraber ortaya çıktı. İlave olarak bilgiler arasında kullanıcının web sitelerdeki özel şifreleri ve kredi kartı gibi özel bilgilerin de olduğu düşünülüyor.


Kraliçe’nin ölümü dizisiyle anıldı! Netflix’te haftanın en çok izlenenleri

Kraliçe’nin ölümü dizisiyle anıldı! Netflix’te haftanın en çok izlenenleri

Netflix geçtiğimiz günlerde 5-11 Eylül Eylül arası en çok izlenen dizileri paylaştı. Şimdi de bu haftanın Top10’ini açıkladı.

Apple’ın iOS 14’ten itibaren iPhone telefonlarla hayatımıza soktuğu Uygulama İzleme Şeffaflığı (ATT), kullanıcıdan izin alınmadığı sürece izlenmeyi kural ihlali sayıyor. Bu yeni özelliğin ardından soluğu mahkemede alab Meta, 10 milyar dolarlık bir kayıp ile karşı karşıya olduklarını söylemişti.

Meta, suçlamaları kabul etmiyor

San Francisco Federal Mahkemesi’ne talebi yapılan söz konusu dava, eski Google çalışanı Felix Krause‘nin araştırmalarıyla desteklenecek. Krause’ye göre Meta’nın, Instagram ve Facebook’taki uygulama için tarayıcı üzerinden giriş yapılan sitelere enjekte edilen kodla kullanıcının yaptıklarını izlediği iddia edildi.

Birkaç önce Meta'nın yeni gizlilik ilkelerini açıklayan Mark Zuckerberg.

Reklamlar için gerekli olmayan bilgilerden biri olan şifrelerin dahi izlendiği ortaya çıkmışken Meta, kullanıcıların tarayıcılarda yaptıklarını takip ettiğini itiraf etti ancak kullanıcıdan habersiz yapılmadığını belirtiyor.

Meta, Apple’ın gizlilik ilkelerini kabul etmiyor

2021’in Haziran ayında hayatımıza giren Meta şirketi, Apple’ın küçük işletmelerin büyümesini engelleyeceğini iddia ederek ATT’ye karşı çıkıyor. Kullanıcıların izlenilmesi bırakılırsa, kişiselleştirilmiş reklamların çıkma olasılığının düşeceğine inanan Meta’nın geliri, yapılan açıklamalara göre ATT ilkeleri sonucu 10 milyar dolar düştü.

Meta, gizlilik konusundaki adımları sonucunda toplu davayla karşı karşıya!

Pekala, sizler gizlilik ihlalleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce mahkeme, Meta’ya ceza verir mi, nasıl bir ceza verir? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.