enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

WhatsApp’ta çıkartmalar için yeni dönem!

WhatsApp’ta çıkartmalar için yeni dönem!
25.09.2022 19:28
A+
A-

WhatsApp uzun zamandır dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarının başında geliyor. Bu pozisyonda kalmak için birçok yeniliğe imza atan şirket, önümüzdeki günlerde sunacağı yeni özellikler için de çalışmaya başlamış durumda.

WhatsApp’ta avatarlar çıkartma olarak kullanılabilecek

Şirketin yeniliklerinin bir kısmına Google Play Beta programı aracılığı ile henüz piyasaya çıkmadan öğrenme şansımız oluyor. Şirketin Beta aşamasında test ettiği her özelliği kullanıcılarına sunmuyor tabi ki ancak ortaya çıkan yeni özellik oldukça dikkat çekici.




Bir ülkeden daha Instagram ve WhatsApp’a erişim engeli!

İran’da protestoların patlak vermesiyle birlikte erişimi engellenen sosyal medya uygulamaları listesine Instagram ve WhatsApp da girdi.

WhatsApp, şu anda kişiselleştirilmiş avatarların çıkartma olarak kullanımı ile ilgili yeni bir özellik üzerine çalışıyor gibi görünüyor. Daha önce, WhatsApp’ın kullanıcıların video görüşmeleri için avatar kullanmalarına olanak sunmasına dair raporlar bulunuyordu. Şimdi ise kullanıcıların avatarlarını çıkartmaya dönüştürme özelliğinden bahsediliyor.

WhatsApp avatar

Yeni özellikle Android için WhatsApp beta sürümü 2.22.21.3‘te ortaya çıkmış durumda. Ancak henüz test aşamasının geniş çapta erişilebilir olmadığını belirtmekte fayda var. Güncellemenin beta topluluğunun daha geniş bir bölümüne ne zaman sunulacağına dair henüz net bir bilgi bulnunmuyor. Bununla birlikte bekleyişin ise uzun sürmeyeceğini düşünüyoruz.

WABetaInfo tarafından paylaşılan ekren görüntüleri ise yeni avatar çıkartmalarının nasıl olacağını gözler önüne seriyor. Görünüşe göre bu avatar tabanlı çıkartmalar farklı şekillerde bir set halinde sunulacak. Bu çıkartmaları bireysel veya grup sohbetlerinde göndermenin yanı sıra, kullanıcılar avatarlarını varsayılan profil resimleri olarak da ayarlayabilecekler.

WhatsApp avatar

WhatsApp, sunduğu yeni özellikler ile birlimte rakiplerine karşı elini güçl tutma hedefinde. Diğer yandan metaverse evreni için hazırlanan şirket, bu sayede kullanıcılarının avatar kullanımına alışması için ilk adımları atıyor olabilir.

Görünüşe göre ilerleyen dönemde WhatsApp mesajları biraz daha renklenecek gibi görünüyor. Peki siz avatarlar kullanılarak hazırlanan çıkartmalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.