enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

iPhone 14 bir ülkede daha üretime girdi!

iPhone 14 bir ülkede daha üretime girdi!
26.09.2022 12:28
A+
A-

Apple, yaşanan pandemi krizinin ardından üretim noktalarını çeşitlendirerek Çin’e olan bağlılığını da azaltma niyetinde. Bu hedef doğrultusunda ilerleyen şirket, geçtiğimiz haftalarda tanıttığı iPhone 14 modelini yeni bir ülkede daha üretime sokuyor.

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus Hindistan’da üretime girdi

Apple, 2017 yılından bu yana Hindistan’da yerel olarak akıllı telefon üretiyor. Ancak bu yıla kadar iPhone üreticisi, eski nesil telefonların üretimi için Hindistan’daki tesisleri kullanmıştı. Şirket bu yıldan itibaren ise yeni nesil modellerini de Hindistan’da üretmeye başladı. Yapılan açıklamaya göre iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modelleri ülkede üretilmeye başladı.




iPhone 14 Pro Max’in içini açtık!

Apple’ın A16 Bionic işlemcisine sahip en güçlü akıllı telefonu iPhone 14 Pro Max modelinin içini açtık ve inceledik.

Şirketin küresel ortağı Foxconn, cihazı Chennai yakınlarındaki Sriperumbudur tesisinde üretiyor. Yerel olarak üretilen iPhone modelleri bu yıl içerisinde ülkede satışa sunulacak. Apple ilerleyen dönemde Hindistan’daki üretimi de artırmayı planlıyor.

iphone 14

Hindistan’ın ilerleyen dönemde küresel bir iPhone üretim merkezi haline gelmesi bekleniyor. Bu yıl içerisinde toplam iPhone üretiminin yüzde 5’inin bu ülkede yapılması planlanırken, 2025 yılına gelindiğinde ise bu oranın yüzde 25’e çıkması bekleniyor.

Hindistan, son döenmde yaptığı atılımlarla birlikte Apple’ın üretim ortakları Foxconn ve Wistron şirketlerinin ülkeye yatırım yapmasını sağladı. Ülke, sahip olduğu bol miktarda işgücü kaynağı ve rekabetçi işgücü maliyeti ile üreticiler için oldukça kârlı bir bölge hâline geldi.

Güney Asya ülkesi, son dönemde yaptığı yatırımlar ile birlikte Apple dışında Samsung, Xiaomi, Oppo, OnePlus ve Vivo gibi markaları da üretim yapmak için kendisine çekmiş durumda. Samsung bu bölgede sahip olduğu en büyük tesislerden birini kurarken, Google’ın da Pixel akıllı telefon üretimi için Hindistan’da bir fabrika kuracağı gelen haberler arasında.

Görünen o ki, ilerleyen dönemde Hindistan teknoloji üretiminde Çin’in en büyük rakibi olacak. Peki siz iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ın Hindistan’da üretimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.