enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4725
EURO
34,7871
ALTIN
2.470,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Xiaomi 12T serisi kamera konusunda iddialı olacak!

Xiaomi 12T serisi kamera konusunda iddialı olacak!
29.09.2022 14:30
A+
A-

Temmuzda düzenlediği etkinlikte 12S serisini kullanıcıların beğenisine sunan Xiaomi, çok yakında uzunca bir süredir iddialarla ve sızıntılarla gündemden düşmeyen 12T serisini vitrine çıkarmaya hazırlanıyor. Son dönemde akıllı telefonlarla ilgili sızıntıların ve raporların sayısında bir artış söz konusu. Xiaomi, kısa bir süre önce serinin kamera özelliklerini açıkladı.

Xiaomi 12T nasıl bir kamera deneyimi sunacak?

Xiaomi, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla uzunca bir süredir iddialarla ve sızıntılarla gündemden düşmeyen Xiaomi 12T serisinin 4 Ekim‘de kullanıcıların beğenisine sunulacağını doğruladı. Şirket, daha sonra yeni bir paylaşımla serinin kamera özelliklerini doğruladı.

Xiaomi 12T Pro, 200 Megapiksellik Samsung HP1 kamerayla kullanıcı karşısına çıkacak. Buna 8 Megapiksel ultra geniş açı ve 2 Megapiksellik makro sensör eşlik edecek. Serinin standart modeli ise Pro’nun aksine bir nebze olsun mütevazi özelliklere sahip olacak. Zira bu noktada bizleri 108 Megapiksel ana kamera, 8 Megapiksel ultra geniş açı ve 2 Megapiksellik makro sensör karşılayacak. Önde de 20 Megapiksel çözünürlüğünde bir sensörün kullanılması söz konusu.


Android 13 alacak Xiaomi modelleri – Güncel

Android 13 alacak Xiaomi modelleri – Güncel

Önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak Android 13 kararlı sürümü hangi Xiaomi modellerine gidecek? İşte Android 13 alacak Xiaomi modelleri.

Xiaomi 12T modelinde 1.5K çözünürlüklü 6.67 inç 120Hz tazeleme hızı sunan OLED panelin kullanılması bekleniyor. Ayrıca 8 GB LPDDR5 RAM ve 128/256 GB depolamayla satışa çıkacak.

Akıllı telefon, MediaTek Dimensity 8100 işlemcisinden güç alacak. 5 nm mimariye sahip yonga seti, dört adet 2.85 GHz ARM Cortex-A78 ve dört adet 2.0 GHz ARM Cortex-A55 çekirdeklerine ek olarak Mali-G610 MC6 grafik birimine ev sahipliği yapıyor.

Xiaomi 12T Pro‘ya geldiğimizde ise sektördeki en güçlü çiplerin başını çeken Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 karşımıza çıkıyor. 4 nm fabrikasyon süreciyle üretilen yonga seti, bir adet 3.2 GHz ARM Cortex-X2 (Kryo), üç adet 2.8 GHz ARM Cortex-A710 ve dört adet 2.0 GHz ARM Cortex-A510 çekirdeklerin yanı sıra Adreno grafik birimine ev sahipliği yapıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.