enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

PlayStation 5 kırıldı! Oyunlar nasıl oynanacak?

PlayStation 5 kırıldı! Oyunlar nasıl oynanacak?
03.10.2022 14:52
A+
A-

Piyasaya çıkalı yaklaşık 2 yıl olan PlayStation 5 sistemi bir hacker tarafından kırıldı. Peki şimdi ne olacak? Hangi sürüm bu işleme maruz kaldı? Sony’den adım atıldı mı?

PlayStation 5 yazılımı nasıl kırıldı?

SDNShiftdelete.net

Ülkemizde 16 bin TL seviyelerinden başlayan fiyatlarla satışta bulunan PlayStation 5 konsolunun yazılımı çıkışının üzerinden iki yıl geçmesinin ardından resmen kırıldı. Tabii bugüne dek konsolun kırıldığına dair birçok iddia ortaya atıldı. Bilindiği üzere geçtiğimiz yılın sonunda kötü şöhretiyle tanınan bir hacker grubu cihazın kök anahtarına erişim sağladığını iddia etti.

Konsolun kırılma süreci, kısa süre önce yayınlanan videoyla resmen sonuçlandı. Zira SpecterDev adlı PlayStation korsanı, bir Webkit güvenlik açığından faydalanarak sistem sürümü 4.03’e kadar tüm PS5 konsollarına tam erişim sağladı. Bu, korsan oyun yükleme de dahil birçok işleme ortam hazırlıyor.


Sony, PlayStation VR2 için yeni bir içerik yayınladı!

Sony, PlayStation VR2 için yeni bir içerik yayınladı!

Sony, merakla beklenen sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR2 için yeni bir paylaşımda bulundu. İşte ayrıntılar…

Hacker, dijital sürümün 4.03 ve diskli sürümün ise maksimum 4.51‘e kadar kırılabileceğini belirtiyor. Bunun nedeni ise zamanla gelen güncellemelerin yeni sürümlerdeki güvenlik açıklarını kapatması. Son olarak sanıldığının aksine PS5’in kırılması ilk etapta hemen genel kullanıcıya yansımayacak. Zira konsolun güncellenen sistem sürümü bu durumun hareket kabiliyetini kısıtlıyor. SpecterDev’in kendisi de bunun ilk etapta daha çok geliştiriciler için yararlı olduğunu söylüyor. Son olarak konuyla Github üzerinden gerekli bilgilerin ve belgelerin paylaşıldığını da belirtelim.

PlayStation kırma işlemi nedir?

PlayStation kırma işlemini, bir iPhone’Jailbreak yapmak yada Windows işletim sistemini, bilgisayarınızda kaçak olarak kullanmak gibi düşünebilirsiniz. Cihaza yüklenen ve yazılımında bir takım değişiklikler yapan bu uygulamalar, ücretli veya ücretsiz oyunların dileyen herkes tarafından hiç bir meblağ ödemeden, oynanabilir bir hale gelmesini sağlıyor.

PlayStation 5

Tabii konsolunuza bu işlemi uygulatmanız memnun kalacağınız anlamına gelmiyor. Çünkü bu durum yazılımda hiç bir sıkıntı çıkarmasa bile yalnızca hikaye modlarını oynamanıza olanak sağlanacaktır. Yani çevrim içi oyunlara kırılmış bir cihazla katılım sağlayamazsınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.