enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Apple’dan iPhone bataryalarını korumak için yeni önlem!

Apple’dan iPhone bataryalarını korumak için yeni önlem!
05.10.2022 21:48
A+
A-

Apple yeni iPhone 14 modelleri ile birlikte iOS 16 işletim sistemini de tanıttı. Yeni işletim sistemi telefonlarda bazı sorunları da beraberinde getirdi. Apple çeşitli güncellemeler ile birlikte ise bu sorunları yavaş yavaş çözme uğraşında.

Şarj etme beklemede uyarısı nedir?

Şirket, bu güncellemelerle birlikte iOS 16’da iPhone modellerinde ‘şarj etme beklemede’ uyarısını ekledi. Peki bu uyarı ne anlama geliyor ve bu uyarı ile karşılaşıldığında ne yapmak gerekiyor? iOS 16’da sunulan yeni ‘şarj etme beklemede’ uyarısı belli başlı durumlarda karşımıza çıkıyor.




iOS 16’nın sevilen özelliğine sınır! İstediğiniz kadar olmayacak

Apple, iOS 16 ile birlikte özelleştirilebilir iPhone kilit ekranı özelliğini kullanıcılara sundu. Ancak bunun için bir sınır var.

iPhone modelleri şarj sırasında fazla ısındığında telefon bu uyarıyı vererek bataryayı korumak adına şarj işlemini askıya alıyor. Bu uyarı, telefonun güneş altında kalması ya da sıcak bir yerin üzerinde kalması sonucunda ortaya çıkabiliyor. Şarj sırasında hâli hazırda ısınan cihazlar, bu gibi dış etmenler nedeniyle daha da fazla ısınabiliyor.

iphone batarya koruma uyarısı

Apple, bu hata bildirimi konusunda ise herhangi bir detay vermedi. Şirket bu uyarı konusunda “iPhone normal sıcaklığa döndüğünde şarj işlemi devam edecek” açıklaması ile yetiniyor. Yani bu durumda kullanıcıya fazla bir seçenek bırakılmış değil.

Telefonu soğutmak için izlenebilecek adımlar

Bildirimi görmezden gelip telefonu kullanmaya ve şarj etmeye devam etmek bir seçenek ancak bu hareket telefonunuz için bazı zararları da beraberinde getirecektir. Zamanla, bataryanız aşırı ısınarak zarar görecektir. Bu yüzden telefonu soğutmak için çeşitli adımlar atabilirsiniz. Bu adımları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tüm uygulamaları, özellikle de hücre verilerini kullananları durdurun
  • Parlaklığı azaltın veya otomatik parlaklığı kullanın
  • Düşük Güç Modunu Açın
  • iPhone’u uçak moduna alın
  • iPhone’u tamamen kapatın

Bu gibi önlemlerin yanı sıra telefonunuzun güncel olup olmadığını da kontrol etmenizi öneriyoruz. Apple, iPhone ve diğer cihazlarında optimum batarya sağlığı için her zaman en son yazılım güncellemesini yapmanızı öneriyor. Peki siz iPhone modellerinin verdiği ‘şart etme beklemede’ uyarısı konusunda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.