enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Türkiye’nin ilk dijital mevduat bankası kuruluyor!

Türkiye’nin ilk dijital mevduat bankası kuruluyor!
05.10.2022 13:56
A+
A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 29 Eylül 2022 tarihli ve 31968 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan kararına göre, 1.5 milyar TL kuruluş sermayeli ve “FUPS Bank A.Ş.” unvanlı bir dijital mevduat bankası kurulmasına izin verildi. Söz konusu karar, Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik kapsamında verilen ilk dijital mevduat bankası kuruluş izni niteliğini taşıyor.  İşte ayrıntılar…

FUPS Bank, Türkiye’nin ilk dijital mevduat bankası oldu

FUPS Bank A.Ş.’nin yüzde 99’undan fazlasına sahip olması öngörülen kurucusu konumundaki Lydians Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş., Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından 10 Eylül 2020 tarih ve 10952/20551 sayılı karar ile yetkilendirilmiş lisanslı bir elektronik para kuruluşu ve “FUPS” markası adı altında faaliyet gösteriyor.

Bu bağlamda, finansal teknoloji dünyasının yakından tanıdığı FUPS, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Principal statüde VISA üyesi olmasının yanı sıra, Payment Card Industry (PCI) ve Data Security Standart (DSS) sertifikasyonlarına da sahip bulunuyor.


A101 banka sektörüne göz kırpıyor! İşte BDDK kararı

A101 banka sektörüne göz kırpıyor! İşte BDDK kararı

A101 şimdi de banka sektörü için harekete geçiyor. Firmanın ana ortakları olan Aydın ailesi dijital katılım bankasının da ortakları arasında.

Ödeme hizmetleri ve elektronik para sektöründe “Seç Seç”, “İkili Hesap”, “Böl Böl” ve “QR Kart” gibi kullanıcı dostu inovasyonlara imza atan FUPS’un bankacılık sektöründe de Türkiye’nin ilk dijital mevduat bankası olarak yenilikçi uygulamaların önünü açması bekleniyor. 

Kuruluş izni verilen FUPS Bank A.Ş., BDDK’dan faaliyet izni almasını müteakip Bankacılık Kanunu ve ilgili Yönetmelik tarafından izin verilen tüm bankacılık işlemlerini yalnızca dijital kanallardan gerçekleştirebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.