enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Mac mi Windows PC mi? Kazanan belli oldu

Mac mi Windows PC mi? Kazanan belli oldu
11.10.2022 15:57
A+
A-

Çip krizi ve pandemi dahil birçok nedenden dolayı birçok alanda ciddi düşüşler yaşandı. Bunlardan birisi de bilgisayar sektörü. Son zamanlarda ufak bir toparlanma olsa da halen pandemi öncesi seviyelerin gerisindeki bu alanda hakimiyet kimin elinde? IDC, son raporunda satış rakamlarını ve büyüme oranlarını paylaştı. Böylelikle merak edilen Mac mi Windows PC mi sorusuna satış rakamları ile yeni bir cevap geldi.

MacBook mu Windows PC mi? İşte küresel PC satış rakamları

PC pazarındaki düşüş hız kesmeden devam ediyor. Bu son dönemde yayınlanan raporlara yansırken, tek bir şirketin bu süreçte karlı çıktığı ifade edildi: Apple. ABD’li üretici Mac modelleriyle sektörün aksi şekilde satış rakamlarını büyük ölçüde artırdı ve yıllardır bu alanda faaliyet gösteren Lenovo, HP ve Dell devleri satışlarda yakalamaya başladı.

Küresel Windows PC ve Mac satış rakamları

IDC‘nin son raporuna göre bilgisayar pazarı 2022’nin üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15’lik bir düşüş yaşadı. Geçen yıl 87,3 milyonluk satış rakamları bu yıl 74,2 milyona kadar geriledi.


Apple, USB-C’li iPhone’da sağ gösterip sol vuracak!

Apple, USB-C’li iPhone’da sağ gösterip sol vuracak!

USB-C destekli iPhone modelleri için geri sayım başladı. Ancak görünüşe göre Apple, bu konuyla ilgili bambaşka bir plan yapıyor.

2022’nin üçüncü çeyreği itibariyle en çok PC satışı yapan firma 16,8 milyonla Lenovo. Yüzde 22,70’lik bir pazar payını elinde bulunduran üretici, geçen yıla kıyasla satışlarda yüzde 16,10’luk düşüşle karşı karşıya. Bu süreçten en zararlı çıkan firma ise HP. Üçüncü çeyrekte 12,7 milyonluk PC satışı yapan şirket, geçen seneyle karşılaştırıldığında yüzde 27,80’lik bir küçülmeyle karşımıza çıkıyor. Ancak buna rağmen yüzde 17,10’luk pazar payıyla ikinci sırada. Aynı durum Dell için de geçerli.

Apple diğer rakiplerinin aksine 2022 yılının üçüncü çeyreği itibariyle 10 milyon Mac satışı yaptı. Satışlarını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40,20 oranında artıran ABD’li üretici an itibariyle yüzde 13,50’lik pazar payının da sahibi.

Son raporu ele alarak satış rakamlarında halen Windows PC’lerin ön planda olduğunu söylemek mümkün. Ancak Windows PC üreten firmaların yaşadığı bu düşüş bir süre daha devam ederse günden güne artarak giden Mac satışları Apple’ın bu pazarda lider olmasına ortam hazırlayabilir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.