enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,5505
EURO
34,9656
ALTIN
2.457,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Paraya doymadı! Dünyanın en zengin insanı bağış topluyor

Paraya doymadı! Dünyanın en zengin insanı bağış topluyor
17.10.2022 19:29
A+
A-

Dünyanın en zengin insanı olan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, son dönemde ortaya attığı fikirler ile sıkça gündeme geliyor. Son olarak internet ihtiyacı olan ülkelerde Starlink hizmetini aktif etmek için bağış toplayacağını söyledi.

Elon Musk’ın uzay ve havacılık şirketi SpaceX, son dönemde Starlink isimli uydu internet hizmet ile anılıyor. Bunun en büyük nedeni de Musk’ın bu hizmeti ücret almadan Ukrayna ve İran vatandaşlarının kullanımına sunması.

Starlink bağış

Geçtiğimiz yıllarda da Musk’ın yine ücretsiz olarak bazı ülkelerde bu hizmeti aktif hale getirdiğini gördük. Tabii bu ülkelerde genelde ya internet bağlantısı yok denecek kadar az ya da fırtına ve doğal afetler nedeniyle altyapısı zarar görmüş durumdaydı.

Meta kaş yapayım derken göz çıkardı! 15 milyar buhar oldu

Meta kaş yapayım derken göz çıkardı! 15 milyar buhar oldu

Meta, donanım bölümü Reality Labs için milyar dolarlar harcadı. Ancak şirket, bu paranın nereye gittiğiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Musk bu hizmeti karşılıksız olarak kullanıma sunduğunda aklında reklam yapmak gibi bir düşüncesi olmasa bile tüm dünyada popüleritesini artırmasında büyük katkı sağladı. Fakat şimdi ne olduysa görüşü tam zıtta döndü.

İlk olarak Ukrayna’ya karşılıksız destek vermekten bıktığını dile getirdi. Tabii ABD ve AB’den konuyla ilgili destek alması gerektiği yönünde bir görüş mevcut. Fakat bu şekilde dile getirmiş olmasının yaptığı iyiliği gölgelediğini düşünen kişi sayısı da fazla.

Starlink bağış

Sonuç olarak Musk AB ve ABD’den beklediği desteği görememiş olacak ki Starlink kullanımı için bağış toplamaya başlayacağını söyledi. Bu sayede, tüm dünyada internet erişimi olmayan kişilere ücretsiz hizmet vermeye devam edecek. Parası da bağışçılardan alınacak.

Halihazırda 549 dolarlık bağlantı kit ücreti ve 110 dolarlık aylık abonelik fiyatını göz önüne aldığımızda, Musk’ın gelecek bağışlarla birlikte 4 bin civarındaki uydu sayısını kısa sürede 40 bine çekmeyi hedeflediğini söyleyebiliriz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.