enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3119
EURO
35,0621
ALTIN
2.278,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

“KKTC Turizmini Hedef Pazar Ülkelere Tanıtım Projesi” başlıyor

“KKTC Turizmini Hedef Pazar Ülkelere Tanıtım Projesi” başlıyor
19.10.2022 15:03
A+
A-

“KKTC Turizmini Hedef Pazar Ülkelerde Tanıtım Projesi” başlıyor. Proje için 74 milyon TL kaynak tahsis edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan “2022 yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması” kapsamında yürütülen “KKTC Turizmini, Hedef Pazar Ülkelerde Tanıtım Projesi” başlıyor.

Geride bırakılan sene filmin çekim ve dağıtım süreçleri için 30 Milyon TL kaynak ayrılan tanıtım filminin, hedef pazar olarak seçilen İngiltere ve Almanya ülkeleri tarafından oldukça ilgi gördüğü ifade edilen açıklamada, bu sene hedef pazara İngiltere ve Almanya’nın yanı sıra Rusya’nın da eklenmesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret edecek yabancı turist çeşitliliğinin artmasının beklendiği kaydedildi.

–KKTC’nin tarihi ve kültürel mirası uluslararası arenada duyurulacak

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“KKTC Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür Turizm Bakanlığı iş birliği ile ülke tanıtımı amacına hizmet etmekte olan projenin faaliyetleri başladı.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile KKTC Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Turizm Tanıtma ve Pazarlama ekibi iş birliği ile yapımına başlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tanıtım filmi, ülkenin doğal güzelliklerinin, tarihinin, kültürünün ve otantik Kıbrıs Mutfağı’nın tanıtılmasını hedefliyor.

Türkiye ve KKTC iş birliği ve koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan filmler; Almanya, İngiltere ve Rusya da dahil olmak üzere yurt dışı tanıtımlar için kullanılacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmi için oldukça önem arz eden bu proje sayesinde 2023 turizm döneminde Avrupa’dan ve Rusya’dan gelecek olan turist sayısında büyük bir artış öngörülmektedir.

KKTC‘nin kültür ve turizm potansiyelinin, en etkili ekonomik ve uluslararası faydaya dönüşmesi adına, benzer projeler ile iş birliğine devam edilecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.