enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Rolls-Royce Spectre tanıtıldı: Tamamen elektrikli!

Rolls-Royce Spectre tanıtıldı: Tamamen elektrikli!
19.10.2022 12:38
A+
A-

Lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce, tamamen elektrikli ilk arabası olan Spectre’ın tanıtımını gerçekleştirdi. Rolls-Royce Motor Cars Ceo’su Torsten Müller-Ötvös, benzinli modellere aşamalı olarak veda edeceklerini ve 2030 yılından sonra sadece elektrikli otomobil üreteceklerini bir kez daha hatırlattı.

Fiyatlandırma açısından Cullinan ile Phantom arasında konumlandırılması beklenen Spectre ilk sahiplerine 2023 yılının sonunda teslim edilecek.

Rolls-Royce Spectre özellikleri

  • Kapı / koltuk sayısı: 2 kapı / 4 koltuk
  • Araç uzunluğu: 5453 mm / 214.685 inç
  • Araç genişliği: 2080 mm / 81.889 inç
  • Araç yüksekliği: (yüksüz) 1559 mm / 61.377 inç
  • Dingil mesafesi: 3210 mm / 126.378 inç

Menzil ve performans neden yazmıyor? Çünkü 2023′ ün ikinci çeyreğinde tamamlanacak son test aşamasına girerken güç, hızlanma ve menzil rakamları hala geliştiriliyor. Ön verilere gore, Spectre’ın 520 kilometre menzile sahip olması bekleniyor.

WLTP ve 430kW güç aktarma sisteminden 900Nm tork sunuyor. Aracın 4.5 saniyede 0-100km/s hıza ulaşması bekleniyor.

830 saatlik tasarım modellemesi ve Bir Rolls-Royce’da şimdiye kadar üretilmiş en geniş Pantheon ızgara ile öne çıkan araç, 0.25’lik bir sürtünme katsayısına sahip. Bu kapsamda Spectre, Rolls-Royce’un aerodinamik açıdan en verimli otomobili görünüyor.

Rolls-Royce Spectre özellikleri

Neredeyse 100 yıl içinde 23 inç jantlarla donatılan ilk üretim iki kapılı coupé olma özelliğini taşıyan aracın iç tasarımı 5.876 adet yıldızla, zarifce aydınlatılmış Starlight Doors adı verilen yıldız kapı ile sunuluyor. Gece teması, Spectre’ın Illuminated Fascia adı verilen aydınlatmalı ön konsol ile devam ediyor.

Rolls-Royce Spectre özellikleri

Rolls-Royce mühendisleri, alüminyum bölümler ve bataryanın otomobill yapısına entegrasyonu sayesinde mimariyi önceki tüm Rolls-Royce’lardan yüzde 30 daha sert hale getirdi. Elektrik ve iklendirme tesisatı için bir kanal olusturularak, batarya araç zeminine yerleştirildi.

Oluşturulan altyapı, düz zemin profili oluşturmasının yanında alçak oturma pozisyonu ve aynı zamanda 700 kiloluk ses yalıtımı sağlıyor. Dijital mühendislik konusunda da büyük yol kat eden Rolls-Royce, Spectre ile, otomobilde bulunan ve benzeri görülmemiş sayıda işlevi yöneten sinyalden sürekli olarak bilgi alıp işleyebilen olağanüstü bir ‘Decentralised Intelligence‘ sisteminden yararlandı.

Bu yeni sinyaller, 2,5 milyon kilometreyi kapsayan bir test programı sırasında en deneyimli Rolls-Royce mühendisleri tarafından ayarlanıyor ve inceleniyor. Rolls-Royce mühendisleri, bu devasa veri hacmini işlerken ve doğrudan motordan tekerleğe güç dağıtımının doğruluğundan yararlanmak için kullanıyor.

Mühendisler Spectre tarafından sunulan deneyimi, hız nedeniyle “yüksek tanımlı Rolls-Royce” olarak belirtiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.