enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Elon Musk iddialı: Tesla, Apple’dan daha değerli olacak!

Elon Musk iddialı: Tesla, Apple’dan daha değerli olacak!
20.10.2022 16:51
A+
A-

İnternet ve teknoloji dünyasının en popüler isimleri arasında yer alan Elon Musk, iddialı açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Daha öncesinde 2022 yılının 3. finansal çeyreği sonuçlarını açıklayan Tesla CEO’su, dikkat çeken açıklamalar yapmayı sürdürüyor. Musk, Tesla’nın piyasa değerinin ilerleyen zamanlarda Apple ve Saudi Aramco’nun toplamını aşacağını söyledi.

Tesla’nın Apple ve Suudi Aramco’dan daha değerli olması için altı kat büyümesi gerekiyor

Tesla CEO’su ve dünyanın en zengin insanı Elon Musk, geçtiğimiz gün oldukça iddialı bir açıklama yaptı. Musk açıklamada, elektrikli araç şirketinin dünyanın en büyük iki şirketi Apple ve Saudi Aramco’dan daha değerli hale gelebileceğini dile getirdi.

Teknoloji devi Apple ve Suudi Arabistan devlet enerji şirketi Aramco’nun toplam birleşik piyasa değerinin bugün 4.4 trilyon dolar civarında olduğunu belirtmek gerekiyor. Tesla’nın piyasa değeri ise yaklaşık 690 milyar dolar. Bu da şirketin yetişmek için kabaca altı kat büyümesi gerektiği anlamına geliyor.

Tesla, yeni evrensel şarj istasyonunu tanıttı!

Tesla, yeni evrensel şarj istasyonunu tanıttı!

Tesla, J1772 konnektörlü evrensel şarj istasyonu modelini tanıttı. Peki özellikleri ile neler vadediyor? Fiyatı ne kadar?

Tesla’nın 19 Ekim’deki kazanç çağrısında Musk, “Tesla’nın Apple ve Suudi Aramco’nun toplamından daha değerli olması için potansiyel bir yol görüyorum.” dedi. 2022 yılının 3. finansal sonuçlarına baktığımız zaman yıla göre neredeyse iki kat arttığını görüyoruz. Ayrıca şirketin gelirlerinin 3,3 milyar dolara ulaştığını söylemek mümkün.

Musk’un bildirdiğine göre Tesla, 5-10 milyar dolarlık bir hisse geri alım programı başlatabilir. Bu programla birlikte de kendi hisselerini toplayarak hisse fiyatını artırmayı amaçlıyor. Ayrıca konuyla ilgili olarak CEO, şimdilik kesin bir kararın olmadığını ve hâlâ tartışıldığını belirtti.

Elon Musk iddialı Tesla, Apple'dan daha değerli olacak!

Tüm bunlarla birlikte Musk, şirketin insansı robotu Tesla Optimus‘u bu plana dahil etmiyor. Ayrıca Apple ile Aramco’nun değerini elde etmek için çok çalışma, harika uygulama ve biraz da şansın gerekli olduğunu söylüyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Tesla, Apple’dan daha değerli olabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.