enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4199
EURO
34,4363
ALTIN
2.489,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Çarşamba Açık
25°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Google’dan dev yatırım: Yapay zeka silahlanmasında yarış mı var?

Google’dan dev yatırım: Yapay zeka silahlanmasında yarış mı var?
22.10.2022 19:29
A+
A-

Google, bir doğal dil yazılım şirketiyle 200 milyon dolarlık yatırım yapmak için görüşmeye başladı. 2019 yılında kurulan Cohere adlı şirket, doğal dil yazılımı üzerinde çalışıyor. Firma ek olarak insan konuşmasını ve metnini algılayabilen sohbet robotu ve benzer diğer alanlarıyla da uğraşıyor. Google ve Chorere ilk olarak Kasım ayında ortaklık yapacaklarını duyurmuştu. Peki, haberin detayları neler, Google yapay zeka konusunda silahlanma yarışı mı yapıyor? Haberin ayrıntılara hep birlikte göz atalım.

Teknoloji şirketleri, yapay zeka silahlanmasında yarışıyor mu?

Teknoloji devi Google ‘ın Cohere ile yaptığı bu yatırım, akıllara teknoloji şirketlerinin yapay zekada silahlanma yarışı mı var sorusunu akıllara getirdi. Çünkü Google dışında ek olarak Microsoft da yazılım şirketi OpenAl ile yeni görüşmelerde bulunuyor. Microsoft ayrıca 2019 yılında OpenAl şirketinde 1 milyar dolarlık yatırım yapmıştı.

temsili görsel

Cohere ayrıca ek olarak teknoloji şirketi Nvidia ile de görüşmeleri yapıyor. İki büyük firma arasındaki görüşmeler şimdilik devam ediyor. Görüşmelerin olumsuz sonuçlanma ihtimali de mevcut.

Dünyanın en eski yıldız haritası bulundu!

Dünyanın en eski yıldız haritası bulundu!

2100 yıldan daha uzun süre önce ünlü Yunan astronom Hipparchus tarafından hazırlanan yıldız haritası gün yüzüne çıktı.

Yapay zekanın ülkemizde ve dünyada gelişmesiyle birlikte kullanım alanı da artmaya başladı. Özellikle gelişmiş ülkeler ve büyük teknoloji şirketleri, yapay zeka firmalarıyla anlaşmaya oturuyor. Ülkeler olası savaşlarda ve orduda kullanmak için yapay zeka şirketleriyle ortaklık çalışması yapıyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google ‘ın yapay zeka şirketine yatırım yapmasında bir yarış ihtimali var mı? Yapay zekanın bu kadar gelişmesi neleri etkileyecek ve bu durum tehlikeli mi? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.