enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Elon Musk açıkladı! Uygun fiyatlı Tesla geliyor

Elon Musk açıkladı! Uygun fiyatlı Tesla geliyor
24.10.2022 08:41
A+
A-

Elektrikli araba endüstrisi hızla büyüyor olmasına rağmen tüm dünyada artan enflasyon, fiyatların da zamlanmasına yol açtı. Tesla CEO’su Elon Musk ise elektrikli otomobil fiyatlarının yarı yarıya azalabileceğini belirterek yeni bir Model 3 / Y teknolojisinden bahsetti.

Tesla, yeni nesil elektrikli otomobil platformu geliştiriyor

Tesla’nın elektrikli otomobil fiyatları, Elon Musk’ın uzun yıllardır tartıştığı bir konu. Daha önce birçok defa maliyetleri düşüremedikleri için fiyatları da ucuzlatamadıklarını belirten Tesla CEO’su, şirketin “daha ucuz elektrikli otomobil” üzerinde çalışmadığını açıklamıştı. Tesla bu kararından vazgeçmiş olabilir.

Geçtiğimiz günlerde yatırımcılar ile bir toplantı düzenleyen Elon Musk, Model 3 ve Y platformunun maliyetinin yaklaşık yarısı kadar olacak yeni nesil bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını söyledi. Yeni nesil platformun daha uygun maliyetli ve dolayısıyla daha ucuz bir etikete sahip olacağını doğruladı.

Tesla Semi geliyor: Üçüncü çeyrek mali raporu açıklandı

Tesla Semi geliyor: Üçüncü çeyrek mali raporu açıklandı

Mali sorunlar ile gündeme gelen Tesla, üçüncü çeyrek raporunu paylaştı. Şirket, Semi modelinin ilk teslimatını bu yıl gerçekleştirecek.

“Bu noktada Cybertrucks ve Semi için mühendislikle işimiz bitti. Dolayısıyla, üzerinde çalıştığımız şey, muhtemelen 3 ve Y platformunun maliyetinin yaklaşık yarısı olacak yeni nesil araç. Açık olmak gerekirse, daha uygun fiyatlı olacak” ifadelerini kullandı.

Tesla CEO’su daha önceki bir röportajda 25 bin dolarlık bir Tesla modeli üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Son açıklamasında fiyat aralığı vermedi, fakat 25 bin ila 35 bin dolar arasında bir araç platformu geliştiriliyor olabilir.

Elon Musk, “S, X, 3, Y, Cybertruck ve Semi’den öğrendiğimiz her şeyi bu platforma yerleştireceğiz. Ama fiyat ve maliyet olarak 2’ye 1 hedefindeyiz. Yüzde 50 maliyet rakamına tekrar ulaşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Model 3’ün ABD’de 47 bin dolardan başlayan fiyatlar ile sunulduğunu hatırlatalım.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.