enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Elon Musk hızlı başladı! Twitter’ın üst isimlerine operasyon

Elon Musk hızlı başladı! Twitter’ın üst isimlerine operasyon
28.10.2022 11:31
A+
A-

Bu yılın en çok konuşulan kişilerinden birisi de şüphesiz Elon Musk oldu. Önceden kripto para piyasasıyla ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çeken Tesla ve SpaceX CEO‘su son zamanlarda sosyal medya platformu Twitter ile gündemde. Aylar süren inişli çıkışlı görüşmelerin ve hatta davanın ardından 2022’nin merakla beklenen anlaşması sonuçlandı. Elon Musk Twitter’ın yeni sahibi olurken, ilk icraatı da kısa bir süre önce ortaya çıktı.

Elon Musk üst düzey Twitter yöneticilerini görevden aldı

Elon Musk ile sosyal medya platformu Twitter arasında nisanda 44 milyar dolarlık bir satın alma anlaşması duyuruldu. Bu gelişme sonrası tüm gözler bir anda bu olaya çevrilirken, iş insanının platformun spam/bot hesap sayısının yüzde 5 olduğu yönelik açıklamasının ardından anlaşmayı askıya almasıyla işler bir anda tersine döndü.

Elon Musk Twitter

Musk, Twitter’daki spam/bot sayısının daha fazla olduğunu iddia ederek gerçek veriler açıklanana dek en ufak bir adım atmayacağını söyledi. Twitter’dan da konuyla ilgili bir geri adım gelmeyince iş insanı birkaç hafta sonra anlaşmayı iptal ettiğini açıkladı.

Elon Musk sonunda Twitter’ı satın aldı!

Elon Musk sonunda Twitter’ı satın aldı!

Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile popüler sosyal medya platformunu satın alacağını açıkladı.

Tabii platform, bu sürecin kendilerine zarar verdiğini ileri sürerek yasal yollara başvurma kararı aldı ve davayı kazanabilmek için bu alanda bir hayli tecrübeli Wachtell, Lipton, Rosen & Katz hukuk firmasıyla anlaşma sağladı.

Elon Musk, dava süreci devam ederken yeniden karar değiştirdi ve yasal anlaşmazlıkları sona erdirmek için platformu almaya yeniden karar verdi. Hatta kendisini geçen gün elinde bir lavaboyla Twitter genel merkezinde bile gördük.

Musk, dün Twitter’ı satın aldığını resmen duyurdu. Hatta Twitter hesabından platformu satın alma sürecini ve nedenlerini paylaştı. Bunun dışında iş insanının ilk icraatı da ortaya çıktı.

Tesla ve SpaceX sahip olduğu şirketler portföyüne artık Twitter’ı da ekledi. CNBC‘nin haberine göre Musk, platformun sahibi olur olmaz CEO Parag Agrawal, finans şefi Ned Segal ve hukuk sorumlusu Vijaya Gadde dahil bazı üst yöneticilere kapıyı gösterdi. Son ortaya çıkan bilgilere göre bu isimler bir daha sosyal medya platformuna geri dönmeyecekler.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı untumayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.