enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

AB, içten yanmalı otomobilleri yasaklıyor! İşte tarih

AB, içten yanmalı otomobilleri yasaklıyor! İşte tarih
30.10.2022 07:51
A+
A-

İçten yanmalı motora sahip otomobiller için yolun sonu göründü. Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi tarafından imzalanan yeni kararla birlikte, benzin ve dizel gibi fosil yakıtlarla çalışan araba ve kamyonetlerin satışı 2035’ten itibaren yasaklanacak.

Fosil yakıtlı araba satmak 2035’te son bulacak

Otomobil markalarının aylarca süren itiraz ve değerlendirme çalışmalarından sonra, Avrupa Birliği, fosil yakıtlı araçlara ilişkin kararını açıkladı. AB’nin koyduğu yeni kurallara göre, otomobil endüstrisindeki şirketlerin ortalama karbon emisyonu yüzde 55 oranında azaltılacak.

10 yıllık bir plan çıkaran AB, kamyonet üreticilerinin emisyonlarını ise 2030’a kadar yarı yarıya düşmesi gerektiğini söyledi. 2035 yılından itibaren ise içten yanmalı motora sahip taksi ve van tipi yeni araçların satışı yasaklanacak.

Togg C-SUV seri üretim bandından indi! Sedan ve XCoupe tanıtıldı

Togg C-SUV seri üretim bandından indi! Sedan ve XCoupe tanıtıldı

Bugün Togg Gemlik tesisinde düzenlenen etkinlikte yerli ve milli ilk elektrikli otomobil olan C-SUV seri üretim süreci resmen başladı.

AB’nin son kararı, ilk kez Haziran ayında kabul edilen ve 2035’e kadar yollarda sıfır emisyonu hedefleyen “Fit to 55” (55’e Uygun) kararının bir parçası. Parlamento ve Komisyon, her iki yılda bir sıfır emisyon hedefine ilişkin raporlar yayınlayacak.

AB, 2035 yılına kadar yüzde 55’lik karbon salınımı azalmasına ulaşmayı en önemli kriter olarak belirledi. Resmi basın açıklamasında, anlaşmanın Avrupa’nın 2050 yılına kadar “dünyanın ilk iklim-nötr kıtası” olmasına yardım edeceğini söyledi.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

2035 yılına kadar içten yanmalı araçların satışını durdurma hedefine ilerlerken, finansman altyapısı da çevre dostu otomobillere yönlendirilecek.

Fakat yeni planda, 2035’ten sonra fosil yakıtlı araçlara yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı. AB, araç satışının yasaklanmasıyla birlikte, yollardaki içten yanmalı otomobillerin de aşamalı şekilde emekliye ayrılacağını düşünüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.