enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Ferrari efsanevi yarış etkinliğine geri dönüyor!

Ferrari efsanevi yarış etkinliğine geri dönüyor!
30.10.2022 14:00
A+
A-

Ferrari, yaklaşık 50 yıldır, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın en üst seviyesinde yer almıyordu. Ünlü süper otomobil üreticisini diğer seviyelerde görüyor olsak da en üst düzeyde yarıştığına maalesef tanık olamamıştık. Ancak Ferrari bir sürpriz yaparak Dayanıklılık Şampiyonası için geliştirdiği aracını tanıttı.

Ferrari, 499P ile Le Mans 24 Saat yarışlarına geri dönüyor!

İtalyan marka, Ferrari 499P olarak isimlendirilen yeni aracı ile Le Mans Hypercar sınıfında kendisine yer bulacak. Yeni otomobil, Mart 2023’te 1000 Miles of Sebring ile ilk yarışına çıkacak. Kırmızı ve sarı renkler ile donatılan yarış otomobili güzel tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Ferrari tasarımcıları ince LED farlar ve kendisini belli eden ön splitter ile 499P’ye kendi imzalarını atıyorlar. Çamurlukların üzerindeki havalandırma kanalları ise araca oldukça agresif bir görüntü katıyor. Yan bölümde oldukça sade bir tasarım tercih eden marka, arka bölümde ise büyük köpekbalığı yüzgeci ve devasa arka kanadı ile dikkat çekiyor.

AB, içten yanmalı otomobilleri yasaklıyor! İşte tarih

Avrupa Birliği içten yanmalı otomobil için kritik kararlar aldı. 2035’ten sonra yeni araba satışı yapılamayacak.

İtalyan marka yeni üst düzey yarış otomobilleri için özel bir şasi inşa ettiğini açıkladı. Bu şasi üzerinde ise 3,0 litrelik çift turbo beslemeli bir motor yer alıyor. 296 GT3’te yer alan bu motor, Dayanıklılık Şampiyonası’na katılacak araç için özel olarak yeniden elden geçirilmiş durumda. Böylece hem daha hafif olan motor hem de aracın yapısına u,

Aracın 3,0 litrelik motoruna bir de elektriklü güç ünitesi eşlik ediyor. İçten yanmalı motordan gelen güç arka tekerleklere aktarılırken, elektrikli ünite ise ön tekerleklere hareket sağlıyor. Frenleme sırasında ortaya çıkan güç ile birlikte ise enerji geri kazanım sistemi ile birlikte 900 V’lik batarya doldurulacak. Ferrari 499P, tüm bu teknoloji ile birlikte toplamda 680 beygir güç sunacak.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Ferrari, 499P ile 12 bin kilometreden fazla testi tamamlamış durumda. Tüm bu testler tamamlandıktan sonra aracın onaylanması bekleniyor. Ferrari, önümüzdeki yıl 499P ile FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’na katılacak.

Şimdiden Le Mans 24 Saat yarışını merakla bekliyoruz. Peki siz Ferrari’nin yeni yarış otomobili hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.