enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Yeni bir iPhone alacaksanız acele etmelisiniz! İşte nedeni

Yeni bir iPhone alacaksanız acele etmelisiniz! İşte nedeni
01.11.2022 08:53
A+
A-

Apple’ın en büyük üretim tesisi olan Foxconn’da durumlar pek de iyiye gitmiyor. Çünkü Çin’in Zhengzhou kentinde yer alan fabrika, ülkenin pandemi konusundaki sıkı tutumu nedeniyle kapalı döngü sistemine girdi. Kapalı döngü sisteminde çalışan işçiler, kötü şartlara dayanamadığı için fabrikadan kaçmaya başladı. Bu durumun iPhone üretimi dolayısıyla da tedariği konusunda olumsuz etki yaratması bekleniyor. Peki Foxconn ‘daki üretim sorunu, iPhone tedariğini ne zaman etkilemeye başlayacak ve Apple açıklama yaptı mı? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Foxconn’da iPhone üretimi, yüzde 30’a kadar düşebilir!

Foxconn’da çalışan 200.000 işçinin fabrikanın kapalı döngü sistemine girmesiyle birlikte kaçmaya başladığı iddia edildi. Hatta bu anlara ait olduğu öne sürülen videolar da bazı sosyal medya platformlarında paylaşıldı. Görüntülerde işçilerin, tellerden çıkarak fabrikanın kampüsünden kaçmaya çalıştığı görüldü. Fakat bu videoların gerçek olduğuna dair bir kanıt henüz ortada yok. Foxconn’un yaşadığı bu sorunlardan ötürü iPhone üretiminin yüzde 30’a kadar düşmesi bekleniyor. Bu durumun gerçekleşmesi halinde ise önümüzdeki ay iPhone tedariğinde olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir.

Apple, standart iPhone 14 modellerini gözden çıkardı!

Apple, standart iPhone 14 modellerini gözden çıkardı!

Apple, amiral gemisi akıllı telefonun üretiminde değişikliğe gidiyor. iPhone 14 ve 14 Plus beklentileri karşılayamadı.

Reuters’a konuşan bir Foxconn elemanı, Apple’ın bu açığı kapatması için Shenzhen kentindeki başka bir fabrikasında üretimi artırdığını açıkladı. Foxconn yaptığı açıklamada durumu kontrol altına aldığını ve üretim sorunu oluşmaması adına diğer tesislerle birlikte iş birliği içinde olduklarını belirtti. Apple’ın en büyük iPhone üreticisi olan Foxconn, dünya çapındaki sevkiyatların yüzde 70’lik kısmını karşılıyor. Apple ise henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Foxconn ek olarak işçiler için yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirme sözünü verdiği bir bildiri yayınladı. Bu bildiride 1 Kasım’dan sonra yeni kantinler açacağını, tıbbi bakım malzemesi dağıtacağını ve Covid’e yakalanan işçiler için de daha kaliteli yemekler sunacağını belirtti.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.