enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3582
EURO
34,9598
ALTIN
2.324,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Arıklı: Açılış için eksik olan teknik cihazların gelmesini bekliyoruz

Arıklı: Açılış için eksik olan teknik cihazların gelmesini bekliyoruz
02.11.2022 15:49
A+
A-

Yeni Ercan Havalimanı’nda basın mensuplarına yönelik tanıtım kokteyli ve sunum yapıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile yüklenici firma olan T&T yetkilileri gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, yeni Ercan Havalimanı’nın fiziken bitmiş durumda olduğunu sadece cihaz eksiği kaldığını söyledi.

10 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanının KKTC’nin en büyük yatırımı olduğunu belirten Arıklı, açılış için eksik olan teknik cihazların gelmesini beklediklerini kaydetti.

Arıklı, söz konusu cihazların pandemi nedeniyle üretiminde sıkıntı yaşandığını bu nedenle henüz ellerine ulaşmadığını söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı bir soru üzerine, Ercan Havalimanından şu anda Sadece Türkiye’ye seferler düzenlendiğin ancak diğer ülkelerden de uçuşların başlayacağına inandığını belirtti.

Ercan Havalimanındaki ciro paylaşımının yüzde 48 olduğunu da söyleyen Bakan Arıklı, devletin Ercan’dan ayda ortalama 25-30 milyon TL civarında geliri olduğunu belirtti ve “Hem iyi bir gelirimiz var hem de iyi bir yatırımımız olacak” dedi.

Arıklı, Havalimanının kısmi açılışının KKTC’nin kuruluş yıl dönümü olan 15 Kasım’da yapılmasının öngörüldüğünü ancak kısmi değil tam bir açılış gerçekleştirmek istedikleri için cihazların ülkeye getirilmesini bekleyeceklerini söyledi…

Arıklı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun temaslarından dolayı 15 Kasım’da KKTC’ye gelemeyeceğini de açıkladı…

Yeni havayolu şirketi ile ilgili bir soru üzerine ise Bakan Arıklı, bu konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirtti ve ‘Yeni Havayolu Şirketi belki de havalimanının açılışıyla birlikte olacak” dedi.

Tanıtım toplantısında Yeni Ercan Havalimanı Proje Müellifi Tunç Adanır ve diğer yetkililer havalimanı ile ilgili bilgileri paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.