enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

WhatsApp Topluluklar özelliğini duyurdu!

WhatsApp Topluluklar özelliğini duyurdu!
03.11.2022 15:25
A+
A-

Meta, WhatsApp uygulamasında bugünden itibaren gruplara ek olarak, kullanıcılara ve grup yöneticilerine daha fazla kontrol imkanı tanıyan Topluluklar özelliğini kullanıma sundu. Yeni özellik sayesinde WhatsApp içinde alt grup sohbetlerine de sahip olan büyük topluluklar oluşturmak ve topluluğun tamamına gönderilen duyurular kolayca okumak artık mümkün.

Topluluklar özelliği ile okul, aile, iş veya mahalle gibi gruplar altında toplanan kullanıcılar, artık birçok grubu tek bir çatı altında toplama fırsatına sahip oldu.

WhatsApp Topluluklar özelliği neler sunuyor?

WhatsApp, getirdiği yeni özellikler ile kullanıcıların, kendileri için önemli olan konularda daha büyük oluşumlar altında toplanabilmelerini amaçlıyor. Topluluklar özelliği aynı zamanda yöneticilere de daha geniş kontrol imkanları sunuyor. Topluluk üyelerine gönderilen duyuru mesajlarını belirlemenin yanı sıra, yöneticiler topluluklara dahil edilecek gruplara ve kullanıcılara da karar verme yetkisine sahip oluyor.

Kullanıcılar Android‘de sohbetlerin üst kısmında, iOS‘ta ise alt kısımda yer alan yeni Topluluklar sekmesi aracılığıyla bu özelliğe erişebiliyor, sıfırdan yeni bir topluluk oluşturabiliyor veya mevcut gruplarını topluluklarına ekleyebiliyor. Bir topluluğa katılan kullanıcılar, mevcut grupları arasında kolayca geçiş yapabiliyor ve yöneticiler tarafından topluluktaki kullanıcılara gönderilen duyuruları okuyabiliyor.

WhatsApp gizlilik konusunda yeni adımlar attı

Topluluklar özelliğinin yanı sıra gizlilik konusunda yeni adımlar atan WhatsApp artık tüm kullanıcılar için çevrimiçi durumunu gizleme ve grubun tamamına bildirim gitmeden sessizce gruptan ayrılma imkanı sunuyor. Ayrıca grupta konuşulanların gizliliğinin korunması adına WhatsApp Topluluklardaki Yöneticiler, gönderilen duyuru mesajları ve dahil edilecek grupları kararlaştırma yetkisine de sahip olacak.

Mesajlara emoji ile tepki verme özelliği; grup yöneticilerine mesaj silme yetkisi verilmesi; dosya paylaşımının 2 gigabayta kadar olan dosyaları destekleyecek şekilde artırılması ve 32 kişiye kadar tek dokunuşla sesli arama seçeneğinin getirilmesi gibi özellikleri kullanıma sunan WhatsApp, Grupları ve Topluluklar’ı daha da güçlendirecek yeni özelliklerin de yakın dönemde kullanıma sunulacağını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni gelen özellikler ile birlikte sohbet içi anketler düzenlemek ve aynı Grup veya Topluluk’ta bulunduğunuz kullanıcıların bir konu ile ilgili genel görüşünü öğrenmek mümkün olacak. Ayrıca daha geniş kitleleri bir araya getirmeyi hedefleyen WhatsApp, 32 kişiye kadar görüntülü arama yapmaya ve 1024 kullanıcıya kadar grup oluşturmaya imkan tanıyacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.