enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Qualcomm bilgisayar işlemcileri için atağa kalktı!

Qualcomm bilgisayar işlemcileri için atağa kalktı!
08.11.2022 22:49
A+
A-

Qualcomm’u genel olarak telefonlar için ürettiği işlemcilerle tanıyoruz. Snapdragon işlemcilerle Android telefon pazarında önemli bir yeri olan Qualcomm bilgisayar sektörüne ise geçtiğimiz yıl adım attı. Şimdiye kadar bu konuda fazla iddialı olmayan şirket, 2024 yılı için ise önemli çalışmalar yapıyor.

Qualcomm, AMD ve Intel’i gözüne kestirdi

2024 yılında gelmesi beklenen Hamoa kod adlı işlemciler Intel ve AMD’ye rakip olacak. İşlemci, 8+4 konfigürasyonunda sunulacak ve 12 CPU çekirdeğine sahip olacak. Sekiz adet performans çekirdeğine sahip olacak işlemcinin 4 adet de verimlilik çekirdeğine ev sahipliği yapacağı söyleniyor. İşlemci ayrıca farklı ekran kartlarını da destekleyecek.

Gelen bilgilere göre Qualcomm’un işlemcisi eski Apple mühendisleri tarafından kurulan Nuvia’nın Phoenix tasarımını kullanacak. Bilindiği gibi Apple’ın mevcut ARM tabanlı işlemcileri üzerinde çalışan mühendisler, sonrasında şirketten ayrılarak Nuvia’yı kurmuştu.

Dünyanın en hızlı mobil işlemcisi artık iPhone’larda değil!

Dünyanın en hızlı mobil işlemcisi artık iPhone’larda değil!

Mediatek’in Dimensity 9200 isimli yeni işlemcisi Geekbench testlerinde karşımıza çıktı. Performansıyla Apple’ı tahtından etmeyi başardı.

Qualcomm geçtiğimiz sene ise Nuvia’yı bünyesine katmıştı. Yüksek performanslı çipler geliştirme hedefi ile yola çıkan Nuvia’yı satın alarak bilgisayar işlemcileri konusunda ne kadar ciddi olduğunu belli eden Qualcomm, 2024 yılı ile birlikte ise ilk yüksek performanslı işlemcisini tanıtmaya hazırlanıyor.

Meta ve Qualcomm, VR başlıklar için bir araya geliyor

Yeni çekirdek tasarımı ile birlikte Qualcomm işlemcilerinin çok daha verimli hâle gelmesi bekleniyor. Son derece umut verici olan bu çalışmanın meyvelerini yakın zamanda görebileceğiz. Böylelikle birkaç yıl içerisinde ARM tabanlı Windows deneyimini de tecrübe edebileceğiz.

Qualcomm’un bilgisayar işlemcisi sektörüne ciddi bir yatırım yapmasının ardından Intel ve AMD’nin nasıl bir cevap vereceği merak konusu. Peki siz Qualcomm’un bilgisayar sektöründe başarılı olabileceğine inanıyor musunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.