enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Parçalı Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Apple karma gerçeklik başlığı ile ilgili yeni iddia!

Apple karma gerçeklik başlığı ile ilgili yeni iddia!
09.11.2022 10:16
A+
A-

Her ne kadar Apple gizli tutsa da, şirketin VR ve AR teknolojileri üzerine çalıştığı biliniyor. DigiTimes’a göre Apple, karma gerçeklik (XR) başlığı için sona yaklaştı. İlk aşamada sınırlı sayıda üretileceği belirtilen ürün, ticari pazarda boy gösterecek.

Apple karma gerçeklik (XR) başlığı, 2023 yılında tanıtılabilir

Birkaç yıldır artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve karma gerçeklik ürünleri üzerinde çalışma yürüten Apple, bazı teknik sorunlar ile karşı karşıya kaldı. 2022 yılı içerisinde tanıtılacağı iddia edilen XR başlık, yaşanan aksaklıklar nedeniyle bir sonraki yıla ertelendi.

Apple’ın karma gerçeklik cihazı ile ilgili yeni bir rapor yayınlandı. Üretimin Mart 2023’te başlayacağı belirtilen raporda, nisan ayında tanıtımı yapılacağı belirtiliyor. İlk üretimin çok sınırlı olduğu ve Apple’ın yeni ürününü yüksek fiyat etiketiyle sunacağı düşünülüyor.

Samsung artırılmış gerçeklik teknolojisi çalışmalarını gizlice yürütüyor!

Samsung artırılmış gerçeklik teknolojisi çalışmalarını gizlice yürütüyor!

Hayatı daha kolay hâle getirebilme potansiyeli ile geleceğin teknolojisi olan artırılmış gerçeklik üzerine çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Önceki tahminler, cihazın yıllık sevkiyatının 2.5 milyon adede ulaşacağını söylüyordu. Ancak sızdırılan bilgilere göre, yıllık sevkiyatı yaklaşık 700 ile 800 bin aralığında olacağı kesinleşti.

Ünlü analist Kuo, ön siparişlerin 2023’ün ikinci çeyreğine kadar başlamayacağını ve sevkiyatların Haziran ayında WWDC’ye kadar başlayacağını öne sürdü. DigiTimes’ın bugünkü raporu, Kuo tarafından açıklanan detaylar ile önemli ölçüde benzerlik gösteriyor.

İlk kulaklığın üretimindeki düşük karlılığa rağmen, Apple’ın üretim ortaklarının gerçekleştirilen projede çalışmaya gönüllü olduğu belirtiliyor. Teknik anlamdaki yeterliliğini kanıtlamak isteyen şirketler, Apple’ın marka bilinirliği sayesinde finansal sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabiliyor.

Siz Apple karma gerçeklik başlığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.