enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3256
EURO
35,0914
ALTIN
2.298,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği’nden 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı

Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği’nden 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı
09.11.2022 13:13
A+
A-

Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği Başkanı Kazım And, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, eşsiz devlet adamı, ebedi Başkomutanımız, ulu önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

And’ın mesajı şöyle:

Atatürkçü düşünce sistemi yaşanmış ve geçmişte kalan bir olgu değil, toplumu ve ülkeyi geleceğe güven ve huzurla taşıyacak, toplumsal ve evrensel yaşayışta her zaman rehber olan ve olacak asla unutulmaması gereken bir geleceğimizdir.

Atatürk’ün en önemli eseri olan, Türk ulusuna armağan ettiği ve ona en uygun idare şekli olan, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devlet niteliğine haiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinin temelinde; çağdaş yurttaş, toplum ve devlet hedeflerine ulaşmayı sağlayacak prensipler Cumhuriyetle birlikte özenle yaşama geçirilmiştir. Gücünü ulusundan alan demokrasinin hayat bulması, çağı yakalayıp daha da ileriye ulaşma imkanına kavuşulması, kadın ve erkeğin eşit, bağımsızlığın daim olması sağlandığı gibi güzel Türkçemizin diğer dillerin boyunduruğundan kurtarılması devlet ve milletin ileri atılışının en önemli ve vazgeçilmez adımlarından birini teşkil edip halkın eğitim ve günlük yaşamanı çok daha ileriye taşımıştır.

Atatürk’ün düşünce sistemi kaynağını bilim ve akıldan alan, milli ve çağdaş eğitimle desteklenen, vatan ve insan sevgisiyle yoğrulmuş yapısıyla Türk ulusu ve insanlık için kurtuluş, bağımsızlık, uygarca yaşam için çağdaş bir uyanışın öncüsü ve evrensel bir hareketin de esin kaynağı olmuştur.

Bu kapsamda yüce Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkı, Atatürk ilke ve devrimleriyle yaşamayı benimsemiş ve onun işaret ettiği çağdaş ve ileri medeniyet seviyesine ulaşmak, adadaki varlığını sonsuza dek özgür olarak sürdürmek için kendisine düşen görevleri geçmişte olduğu gibi gelecekte de yapmaya devam edecektir.

Atatürk, ulusumuzun birlik, beraberlik, barış ve güven içinde uygarlık yolunda emin adımlarla ilerleyişinde rehberimiz olmaya devam edecektir. Ruhun şad olsun. Huzur içinde yat Atam”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.